StoryEditorOCM
Dalmacijačetiri za, tri protiv

Pao proračun u Zadvarju: Krnić odlazi, stiže povjerenik

Piše PSD.
27. prosinca 2013. - 19:50
Neusvajanjem proračuna za iduću godinu, vijećnici Općinskog vijeća Zadvarja, s četiri glasa protiv i tri za, "zahvalili su se" dosadašnjem načelniku Branku Krniću, umjesto kojeg bi Ministarstvo uprave uskoro trebalo imenovati povjerenika kako bi se nastavilo normalno funkcioniranje općine, a jednako tako i odredio datum za nove izbore.

Nepopularna odluka Vijeća dolazi u vrijeme kada Zadvarje proživljava pravu malu renesansu i ekspanziju razvoja na svim poljima. Mjerenjem po stupnju razvijenosti, općina Zadvarje ima indeks od 125%, što je u razdoblju opće gospodarske krize za svaku pohvalu.

– Razlog neusvajanja proračuna ni meni nije jasan. Osim proračuna, odbili su podržati i odluku o privremenom financiranju Općine do imenovanja povjerenika. Tijekom sjednice oporbeni vijećnici nezavisne liste mladih, uz pomoć vijećnika HNS-a, jasno su dali do znanja, a to sve ima i u audiozapisu sjednice, gdje pojedinci decidirano govore kako proračun nisu ni pogledali niti ih to brine. Jedini cilj nakon proteklih lokalnih izbora bio im je mene detronizirati, a gdje ćeš lakše nego na proračunu. Jasno mi je da iza svega stoji siva eminencija nekolicine entuzijasta koji su i dosadašnji moj rad osporavali i zaplitali noge gdje su mogli i stigli – kategoričan je načelnik Branko Krnić.

Njega najviše, pak, brine što će zbog svega toga najviše ispaštati stanovnici Zadvarja jer svi započeti projekti, a njih je puno, stajat će u zapećku.

Ponajprije je tu riječ o kanalizacijskom projektu za naselje Zadvarje, biološkom pročišćivaču, šetnici uz Cetinu, solarnom kolektoru, turističkoj zoni Vrulja i kanjonu Cetine, a prvenstveno golf-terena s 18 rupa sa svim popratnim sadržajima.

– Maksimalno smo iskoristili sredstva europske investicijske banke za potrebnu komunalnu infrastrukturu, a istima smo izgradili novu zgradu Općine i Dječji vrtić.

- Sada kada sve štima, kada se radi i vide rezultati, oni koji ih ne vide ili ih ne žele vidjeti, htjeli bi stvarati nered, a to i čine dovodeći u pitanje sve učinjeno i ono što želimo učiniti, i sve to nauštrb mještana našeg mjesta koji će zbog njihovih hirova morati plaćati iduće nove izbore. Ne znam kamo sve ovo vodi i kome iole razumnom ovo treba – pita se na kraju načelnik Branko Krnić.

MLADEN NEJAŠMIĆ
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 23:21