StoryEditorOCM
OtociPLAMENI STUDENI

Veliki šumski požar zahvatio južni dio otoka Hvara, ugrožavalo je i vrhunske vinograde, pogledajte fotografije s terena

Piše Dalmacija SD
9. studenog 2023. - 14:53

NOVO: 
Lokaliziran je požar koji je u četvrtak iza podneva buknuo na Hvaru, a opožareno je oko sedam hektara niskog raslinja, trave i makije, doznaje se u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split.

Riječ je o požaru otvorenog prostora na području Ivan Dolca, a u gašenju je osim 30 otočkih vatrogasaca s osam vozila, sudjelovao i kanader.

Požar je lokaliziran oko 15 sati, a vatrogasci će ostati na terenu kako bi natapali izgorenu površinu da ne dođe do ponovne aktivacije vatre, kažu u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split.

RANIJE:

Unatoč kišama natopljenom tlu i raslinju, danas oko 12.30 sati buknuo je šumski požar na južnoj obali otoka Hvara.

Kako javljaju iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Hvar", planule su neobrađene površine kod mjesta Ivan Dolac. U pomoć gasiteljima pristigle su njihove kolege iz DVD-ova "Stari Grad" i "Jelsa", ali zbog snage vatrene stihije u pomoć je pozvan protupožarni zrakoplov.

U ovim trenucima kanader je stigao na otočno požarište kako bi bacio vodene "bombe" na plamenom zahvaćenu zonu, tim više što se u blizini nalaze nasadi ljekovitog bilja, ali i dio poznatih vinograda na južnoj hvarskoj obali s kojih stižu neka od najnagrađivanijih hrvatskih vina.

Fotografije s terena pogledajte u nastavku:

image
DVD ‘Hvar‘
image
DVD ‘Hvar‘
image
DVD ‘Hvar‘
image
DVD ‘Hvar‘
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 10:26