StoryEditor
Otociprevarant

S krivotvorenom punomoći 57-godišnjak u banci na Hvaru tražio da mu se isplati 1,4 milijuna kuna i 98.000 eura s tuđeg računa

Piše PSD.
28. kolovoza 2020. - 10:30
Duje Klarić/Ilustracija/HANZA MEDIA

Iz PU splitsko-dalmatinske obavještavaju kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnove sumnje da je tijekom kolovoza ove godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, temeljem krivotvorene dokumentacije tražio prebacivanje novčanih sredstava s računa treće osobe na svoj račun, te je 27. kolovoza 2020.godine, osobno pristupio u poslovnicu banke na Hvaru, predočio generalnu punomoć i pokušao dovesti u zabludu bankarske službenike da mu sa računa druge osobe na njegov račun prebace 1.400.000 kn i 98.000 eura, tražeći da mu se taj novac isplati u poslovnici u Hvaru.

Pregledom punomoći utvrđeno je kako je ista krivotvorena radi čega je pozvana policija. Danas tijekom dana biti će predan pritvorskom nadzoniku uz kaznenu prijavu zbog postojanja osnove sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela Prijevara u pokušaju i Krivotvorenje isprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. siječanj 2021 11:55