StoryEditor
Otociu četiri zida

Mlada Jelšanka punih 56 dana u kućnoj izolaciji: ‘Još čekamo nalaze, osjećamo se strašno‘

9. svibnja 2020. - 17:59
Mlada Jelšanka vratila se s privremenog rada u Austriji još 5. travnjaMirko Crnčević

Mlada Jelšanka koja se s privremenog rada u Austriji vratila 5. travnja još uvijek je u izolaciji zbog zaraze koronavirusom.
Što je najgore djevojka je prije toga 24 dana također provela izolaciji još dok je boravila u inozemstvu, tako da je "zatvorena" u četiri zida gotovo dva mjeseca. Najnoviji nalazi joj već danima ne stižu, pa ni sama ne zna što učiniti.

- Epidemiologinja dr. Linda Mihojević iz Jelse je posljednji put kod moje kćerke bila u ponedjeljak oko 8 sati i uzela bris. Nalazi su, kako je prvotno rekla, trebali biti gotovi već sutradan, međutim, onda mi je priopćila da će biti u srijedu do 19 sati, ali opet ništa. U četvrtak ujutro sam ponovno telefonski zvala, ali se ona više nije javljala, tako da se osjećamo strašno. Kćerka bi mi htjela vani, ali se ne usudi dok ne stigne nalaz i ne budemo sto posto sigurni da je sve uredu, odnosno da ne predstavlja nikakvu opasnost za ostale ljude – rekla nam je njezina majka u četvrtak prijepodne.

Dr. Mihojević kaže da nije ovlaštena davati informacije o svome postupanju, ali iz medicinskih krugova neslužbeno doznajemo da veći broj nalaza od ponedjeljka još uvijek nije stigao u Ispostavu županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Jelsi. Doktorica navodno nije ni u obvezi uzimati briseve, nego se to radi u Splitu, a isto tako ne može utjecati na brzinu dostavljanja nalaza budući da postoje prioriteti.

Izdvojeno

16. srpanj 2020 16:34