StoryEditorOCM
OtociMILENIJSKI HVARANI

Čak 120 malih otočana udružilo se radi nesvakidašnje proslave velikog rođendana njihovog vrtića, pogledajte kako su se ‘postrojili‘ za snimanje

Piše Mirko Crnčević
12. listopada 2022. - 08:46

Hvar obilježava 100 godina djelovanja svoga vrtića ili bolje rečeno od otvaranja Dječjeg zabavišta u kući Dorotka Kasandrić (danas Matijević – Gali).

Fotograf Šime Strikoman na istočnom dijelu Trga sv. Stjepana snimio je "milenijsku fotografiju" povodom te velike obljetnice koja će ostati zabilježena u povijesti grada.

- Bila je to fotografija broja 100 koji se njiše na ljuljački. U formiranju broja 100 sudjelovalo je 120 djece iz našeg vrtića, svi osim jaslica, kao i prva dva razreda Osnovne škole "Hvar" koje smo pozvali da nam se pridruže, jer su i oni sve donedavno bili naši polaznici.

Djeca su u bijelim majicama, a ljuljačku su iscrtali i obojali članovi snimateljske ekipe – kazala je Sanja Ćurin, ravnateljica predškolske ustanove "Vanđela Božitković".

Snimanje su autodizalicom i korpom pripomogli poduzetnik Boris Plenković - Čičak iz Svete Nedjelje i tvrtka "Komunalno Hvar", a susretljiva je bila i Župa sv. Stjepana I., pape i mučenika, odnosno Hvarska biskupija.

U sklopu programa će se od 20. do 22. listopada u Hvaru i Starom Gradu održati 13. dani otočnih dječjih vrtića "Od baštine za baštinu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 15:36