StoryEditorOCM
Dalmacijasvečana sjednica uz dan općine okrug i blagdan sv. Tudora

Okrug: nagradili darovatelja krvi i odličnu studenticu

Piše PSD.
9. studenog 2010. - 09:19

Među najznačajnijim odlukama koje je u proteklu godinu i pol dana donijelo Općinsko vijeće Okruga jesu one o komunalnom doprinosu, usklađenju prostornog plana sa Zakonom o prostornom uređenju i gradnji, čime su se dva UPU-a potpuno, a dva djelomično ukinula, što će se pozitivno odraziti na proračun, te urbanistički planovi uređenja gospodarske zone Rasove i turističke zone Racetinovac.

Ipak, osobno držim da je najvažnija odluka bila usvajanje revidiranog investicijskog programa projekta Eko Kaštelanski zaljev, čime je naša općina konačno postala punopravni član spomenute agencije, istaknuo je Marinko Kuzmanić, predsjednik Općinskog vijeća, na svečanoj sjednici održanoj u kripti crkve Uzvišenja Svetoga Križa, u povodu Dana općine i blagdana sv. Tudora, njezina zaštitnika.

O projektima za budućnost govorio je općinski načelnik Ivica Radić.

Godišnja nagrada za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi dodijeljena je Ivanu Peragi za 97 darivanja, a načelnik je odlučio nagraditi najbolju studenticu u općini, Ivanu Ilak, čiji prosjek ocjena na petoj godini studija španjolskog i engleskog jezika iznosi 5,0.

Promovirana je okruška kartolina, informativno-općinsko glasilo koje će stanovnicima nastojati približiti rad općinskih službi. Svečanoj sjednici, u ime Županije, nazočio je dožupan Luka Brčić koji je podsjetio kako je Županija sa tri milijuna kuna pomogla izgradnji škole te da će i ubuduće, u skladu s financijskim mogućnostima, pomagati.

Danas će u 10.30 sati, u župnoj crkvi, misno slavlje s procesijom predvoditi fra Nikola Mate Roščić.

tekst i slika: Gordana DRAGAN

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 22:29