StoryEditor
Obalamaleni guštaju

Veliko veselje u malom mistu, Drašnice su dobile prvo dječje igralište, vrijedno 27 tisuća kuna: Lijepa je to priča o suradnji, sve na dobrobit djece

13. kolovoza 2020. - 14:33
Ivo Ravlić/HANZA MEDIA

Drašnice su dobile novo dječje igralište; zapravo, to je prvo igralište u ovom malom mjestu na području Općine Podgora, a njegova vrijednost iznosi 27 tisuća kuna.

Nije to cifra koja je nedostižna, ali netko je trebao staviti fokus baš na potrebe djece, a u ovom slučaju to je bio županijski Crveni križ kao nositelj projekta, na čelu sa Željkom Grubišićem. Za to su dobili 304 tisuće kuna od Županije.

- Ovdje se radi o suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom i županom Blaženkom Bobanom, a sredstva su namijenjena za 15 takvih igrališta u našoj županiji.

Projekt je bio otvoren za lokalne zajednice zainteresirane za nabavku dječjih igrališta, a do sada ih je montirano već devet, dok tri čekaju isporuku od firme “Stribor” - kazao nam je Grubišić koji naglašava kako su imali dva cilja u ovom projektu.

Prvi je, dakako, bio izvući djecu van, na svježi zrak, a drugi suradnja s lokalnim proizvođačima iz Baranje pogođene Domovinskim ratom. Lokalne zajednice su potpomogle projekt s 5000 kuna, u slučaju Drašnica teren je dala Općina Podgora, a u uređivanju terena potpomogao je, kazuje nam Gloryan Grabner, ravnatelj makarskog Crvenog križa, Mjesni odbor Drašnice te TZ Podgora.

- Lijepa je to priča, kvalitetna suradnja sa Županijom, sve na dobrobit djece. Ovo je prvo igralište u Drašnicama – komentirao je Grabner.

U planu je, inače, 15 novih igrališta u narednoj godini, no kako županijski Crveni križ ovisi o proračunu Županije splitsko-dalmatinske, o tomu će ovisiti obim.

O tomu nam je više rekao župan Blaženko Boban koji je za dogodine obećao 15 street work out igrališta.

- Posebno me veseli što se igrališta postavljaju u, kako se ono kaže, malim mjestima srca moga kao što su Drašnice, kao što je Vrlika, Proložac, Sutivan...Također raduje da sve ove aktivnosti idu dalje – poručio je župan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. rujan 2020 19:51