StoryEditorOCM
Obala‘BIOKOVSKO ZVONCE‘

Otvorena prva senzorna soba, djeci u vrtiću besplatne terapije; ‘Moći ćemo rano detektirati poteškoće kod najmlađih‘

13. listopada 2023. - 21:06

U vrtiću "Maslina", jednom od devet vrtića koji djeluju u sklopu Dječjeg vrtića "Biokovsko zvonce" u Makarskoj, otvorena je senzorna soba, prva na širem makarskom području u kojoj će svi korisnici imati besplatne usluge.

Projekt vrijedan 11 tisuća eura u cijelosti je financirao Grad Makarska, a njegovom realizacijom omogućena je rana detekcija senzornih poteškoća kod najmlađih i preventivno djelovanje.

Ovom važnom događaju za vrtić, uz ravnateljicu Antoniju Kapović, nazočili su i makarski gradonačelnik Zoran Paunović, privremena pročelnica Upravnog odjela za javne potrebe i društvene djelatnosti Sandra Vranješ te djelatnice stručne službe Dječjeg vrtića "Biokovsko zvonce". Svečarskom ugođaju svojim su nastupom najviše doprinijeli mališani iz skupine "Leptirići".

image

Senzorna soba u vrtiću ‘Maslina‘

Ivo Ravlić/Cropix

image
Ivo Ravlić/Cropix

- Ovo je jako bitan događaj za grad Makarsku, kao i za dječji vrtić "Biokovsko zvonce" koji senzornu sobu ima u svom prostoru. Ono što će se sad moći raditi u vrtiću je rana prevencija, odnosno moći ćemo detektirati senzorne poteškoće kod najmlađe djece te preventivno djelovati s terapijama senzorne integracije.

Iza ove sobe stoji puno truda i rada ljudi iz dječjeg vrtića i Grada Makarske i zato bih im se zahvalila u ime sve djece, korisnika i roditelja jer velika je stvar imati besplatne terapije senzorne integracije unutar vrtića - kazala je Ana Srzić, senzorna terapeutkinja koja će voditi senzornu sobu u Makarskoj.

Kako je istaknuo gradonačelnik Zoran Paunović, senzorna soba koju je pokrenula bivša ravnateljica Marina Šprajc, a dovršila aktualna ravnateljica Antonia Kapović, nastavak je ulaganja Grada Makarske u predškolske ustanove i djecu, a najveći benefit ovog projekta osjetit će upravo oni i njihovi roditelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 12:31