StoryEditorOCM
ObalaTKO JE ODGOVORAN?

Otkriva se pozadina naprasne ostavke: ‘Gradonačelnik je za šefa turizma postavio - svojeg najboljeg prijatelja!?‘

Piše Zadarski.hr
30. listopada 2023. - 15:29
Mario Paleka odstupio je nakon spornog puta u New York i prezentacije zadarskog turizma na kojoj je bio i HDZ-ov gradonačelnik DukićPrivatni album

SDP-ov vijećnik u Gradskom vijeću Zadra Daniel Radeta poslao je priopćenje povodom ostavke Marija Paleke, direktora Turističke zajednice grada (TZ), o čemu pišemo OVDJE.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

- Ako se već preuzima odgovornost, onda je treba preuzeti onaj tko je i najodgovorniji, a najodgovorniji za fijasko u New Yorku je gradonačelnik Branko Dukić (HDZ).

Branko Dukić, inače predsjednik TZ-ove Skupštine, koji je za TZ-ova direktora postavio svog najboljeg prijatelja, mora za ovo sramoćenje na svjetskoj razini odgovarati ostavkom na gradonačelničku dužnost.

Riječi na Marjia Paleku i njegov rad ne treba trošiti. O njemu i njegovim promašajima smo govorili kada nije govorio nitko. 

Ono što je u ovom trenutku indikativno je trenutak ostavke. Razlog ne može biti samo rasipanje javnog novca za kontroverzni put u SAD, jer ga je bilo i prije. Očito postoji puno veći razlog da se fokus odgovornosti prebaci na nebitnog lika kao što je Paleka. 

Svi znamo kako se Palekinom ostavkom u Gradu i TZ-u neće promijeniti ništa, sve dok se ne promjeni onaj najodgovorniji i dokazano najnesposobniji, a to je upravo gradonačelnik Branko Dukić. Ostavka, odmah!

image

Daneil Radeta, SDP-ov gradski vijećnik

Jure Mišković/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 03:07