StoryEditorOCM
ObalaNEMA KUPANJA

Oblačan dan izazvao kaos na Magistrali: ogromne kolone na prilazima Splitu, ali posebno su iznenađujuće dvije točke

Piše Dalmacija SD
28. lipnja 2023. - 11:43

Oblačan i povremeno kišan dan, koji za većinu turista i domaćih baš i nije stvoren za kupanje, najvjerovatniji je uzrok kaosa kojem tijekom ovih sati svjedočimo na kolnicima ključnih prometnica kroz Dalmaciju.

Ponajprije se to odnosi na Jadransku magistralu, žilu kucavicu naše regije, koja i gotovo šest desetljeća nalkon izgradnje na svojem nejakom asfaltu nosi i ovogodišnji sezonski promet.

image
Ante Čizmić/Cropix

Stanje je najkritičnije na prilazu Splitu iz smjera Omiša, gdje se kolona vozila trenutno proteže kroz cijelu Podstranu, kao i na oba prilaza gradu na ušću Cetine, jer automobili iz pravca Splita zapinju već kod Dugog Rata, a ništa bolje nije ni na istočnom dijelu, onom iz smjera Makarske.

Gužva je primjetna i oko velikog križanja kod Planog, jer se kolona "vuče" iz smjera Segeta prema Kaštelima i Splitu. Razloga za nervozu imaju i Šibenčani, kao i svi ostali vozači i njihovi (su)putnici na tom području, jer se kolona na ulazu u grad proteže kilometrima na zapad, sve preko Šibenskog mosta do vodičke obilaznice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 03:58