StoryEditorOCM
Izbori 2021TREĆA OPCIJA

Nezavisna lista Osejava proslavila ulazak u Gradsko vijeće: ‘Nećemo koalirati ni s SDP-om ni s HDZ-om jer nam je cilj zaustaviti devastaciju Makarske!‘

Piše Dada Batinić
18. svibnja 2021. - 18:39

Tridesetak članova i simpatizera stranke NLO okupilo se u izbornoj noći u makarskom rock clubu "Rockatansky", gdje su u veseloj i opuštenoj atmosferi, uz sir, pršut, kolače i piće očekivali rezultate lokalnih izbora. Premda su svi cijepljeni jer se, kako kažu, brinu o sebi i svojim najbližima, ipak se druženje odvijalo na otvorenom. Stranka NLO dobila je dva mjesta u Gradskom vijeću Makarske, što je izazvalo dodatnu radost s obzirom na činjenicu da je stranka osnovana u siječnju ove godine te su očekivanja bila minimalna.

– Borili smo se i borit ćemo se za interes grada i građana i zato nastupamo samostalno. Nećemo koalirati ni s SDP-om ni s HDZ-om! Naša je kampanja transparentna, a naš cilj jasan: zaustaviti devastaciju Makarske! – rekla je Ivana Miočević Franić, kandidatkinja NLO-a za makarsku gradonačelnicu i nositeljica liste za Gradsko vijeće. Miočević Franić dobila je kao kandidatkinja za gradonačelnicu 728 glasova ili 10,99 posto.

Zajednički cilj

– Zadovoljan sam rezultatom. Još nismo odlučili tko će od članova ići u Gradsko vijeće, no pretpostavljam da ćemo ići po redoslijedu na listi, dakle Ivana Miočević Franić i ja, no o tome ćemo se još dogovarati – istaknuo je Petar Kelvišer, koji je bio kandidat za zamjenika gradonačelnice.

Ivana Rašić, koja je sa svojih 25 godina najmlađi član NLO-a, kaže:

– Svi smo udruženi u zajednički cilj – kako da gradu i građanima bude bolje. U ovoj su stranci ljudi koji vole Makarsku i nismo stranka koja nekome služi kao paravan za osobni interes.

– Jako smo sretni što su naš program prepoznali mnogi sugrađani. U stranci imamo i ljevičara i desničara, ali svi smo ujedinjeni u borbi za naš cilj, a to je održivi razvoj Makarske. Opravdat ćemo iskazano povjerenje – poručila je pravnica Jadranka Alač Prpić.

– Bio sam simpatizer HDZ-a, a moj je pokojni otac Miroslav, uz Matu Lendića, jedan od osnivača HDZ-a u Makarskoj. Današnji HDZ ja ne mogu poštovati jer je moj grad devastiran. Iako sam desnog svjetonazora, odlučio sam podržati stranku koja se brine o svojem gradu i građanima. Jako emotivno doživljavam uspjeh NLO-a jer sada vidim da ima nade – kazao nam je Antonio Grepo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:16