StoryEditorOCM
ObalaODLAZAK MEŠTRA

Legendarni HRT-ov sportski komentator odlazi u mirovinu, danas se oprostio od publike: Dragi moji, svemu dođe kraj...

Piše Tonči Vlašić
3. srpnja 2023. - 12:29
Davor Buconić, novinar Hrvatskog radija na svom mjestu na vaterpolskom EP-u 2022. godine u SplituTonči Vlašić

Prvo je bila ljubav i hobi, a nakon toga ljubav i posao - istaknuo je Davor Buconić, dogogodišnji novinar i reporter Hrvatskog radija, odnosno Radio Dubrovnika, čiji glas prepoznaju slušatelji širom Hrvatske i inozemstva

Njegova priča sportskog novinara počela je  1982. godine. Tad se prvi put čuo njegov glas na Radiju Dubrovnik. Univerzijada 1987. u Zagrebu je bila njegovo prvo veliko natjecanje s kojeg je izvještavao, a otad...

Najbrojnija su vaterpolska natjecanja s kojih se javljao, svjetska i europska prvenstva, juniorska pa seniorska, koliko je samo odradio prijenosa utakmica vaterpolista Juga. Zatim, što se ne zaboravlja, pratio je Nika Pulića do sve tri njegove krune naslova prvaka Europe u automobilizmu na brdskim stazama, a njemu je kruna karijere, i sam to ističe, Olimpijske igre u Riju 2016. i Tokiju 2021. godine.

image

Davor Buconić, novinar Hrvatskog radija i Vjeko Kobešćak, trener Juga na Final 8, završnom turniru europske vaterpolske Lige prvaka u Beogradu 2022. godine

Tonči Vlašić/

Danas, više od 40 godina poslije njegova prvog javljanja u programu Radio Dubrovnika, nakon tko zna koliko "milijuna" minuta u eteru, koliko sportskih emisija, "Prva liga" je njegovo djelo, tko zna koliko priloga u njoj, javljanja iz više od 60 država svijeta, danas, 3. sprnja, sjeo je pred mikrofon Hrvatskog radija, svojeg Radija Dubrovnik.

- I tako je to: poštovani slušatelji, prijatelji sporta i dragi sportaši, svemu dođe kraj pa i mom poslu na Hrvatskom radiju Radio postaji Dubrovnik.

Radio sam što sam volio, volio sam što sam radio – tim riječima najavio je Davor Buconić sportsku emisiju, svoje posljednje minute u programu matične medijske kuće.

Iako odlazi u mirovinu što se tiče Hrvatskog radija, Davor Buconić ostaje u sportskom novinarstvu, te u sportu... Njegova priča će se nastaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 03:01