StoryEditor
Obalaobrazovni materijal

Grad osigurao 900.000 kuna: roditelji ne moraju u knjižare, solinskim osnovcima besplatno osiguran kompletan pribor

17. srpnja 2020. - 21:06
Radne bilježnice čekat će školarce na njihovim klupamaIlustracija/Nikola Vilić/HANZA MEDIA

Grad Solin u svojem je rebalansu proračuna za 2020. godinu osigurao 900 tisuća kuna za nabavku radnih bilježnica za sve učenike solinskih osnovnih škola.

Tako će svi učenici od prvog do osmog razreda OŠ don Lovre Katića, OŠ Vjekoslava Paraća, OŠ kraljice Jelene i OŠ kralja Zvonimira, a naravno i njihovih područnih škola, dobiti obrazovni materijal koji uključuje radne bilježnice, likovne mape, atlase te radne materijale za tehničku kulturu, kao i radni materijal za izborne predmete, tako da roditelji neće morati u knjižare, što će zasigurno svima biti veliko olakšanje.

Na sastanku je tako dogovoren model s ravnateljima spomenutih osnovnih škola. Škole će, kako nam je rekao solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević, provesti javnu nabavu za radne bilježnice zajedno s nabavkom udžbenika, a Grad će im po izdanim računima transferirati spomenuta sredstva.

– Ovo je prvi put da će prvog dana škole sve učenike s područja našega grada koji pohađaju osnovnu školu uz udžbenike dočekati i radne bilježnice na klupama – kazao nam je gradonačelnik Ninčević o početku školske godine 2020./2021.

U Solinu ukupno ima 2815 osnovnoškolaca, od kojih u OŠ don Lovre Katića na Bilankuši ima 650 učenika, u OŠ Vjekoslava Paraća u Svetome Kaji 635, u OŠ kraljice Jelene, koja se nalazi u Mjesnom odboru Priko vode, ima ih 1050, a OŠ kralja

Zvonimira u Ninčevićima broji 480 učenika.

– Nećemo zaboraviti ni našu djecu koja imaju prebivalište u Solinu, a školu pohađaju u drugom gradu – poručuju iz Grada Solina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 10:32