StoryEditorOCM
ObalaPROBLEM RIJEŠEN

Grad Makarska studentima besplatno ustupio sedam dvokrevetnih soba, Sveučilište će preuzeti neke obveze...

20. srpnja 2023. - 21:07

Rektor Sveučilišta u Splitu Dragan Ljutić Gradu Makarskoj i gradonačelniku Zoranu Paunoviću, poslao je kratko pismo namjere u kojem navodi da mu se nastavno na dosadašnju suradnju Sveučilišta u Splitu i Grada Makarske, a u svezi studija Hotelijerstvo i gastronomija kojeg je Sveučilište u Splitu pokrenulo u Makarskoj, obraća sa zamolbom vezanom za moguće osiguravanje smještajnih kapaciteta za potrebe studenata koji su upisani na Studij u Makarskoj gdje nemaju prebivalište.

Problem smještaja studenata odmah je riješen pa je tako Paunoviću Gradsko vijeće dalo suglasnost za sklapanje sporazuma o poslovno-tehničkoj suradnji sa Sveučilištem u Splitu.

image
Ivo Ravlić/Cropix

Sporazum se odnosi na davanje na korištenje bez ikakve naknade, dijela poslovnog prostora na 2. katu poslovne zgrade na Gradskom sportskom centru, a što u naravi predstavlja sedam opremljenih dvokrevetnih spavaonica sa kupaonicama, za potrebe smještaja studenata.

Sedam soba se Sveučilištu daje na korištenje na rok od pet godina to od 3. rujna 2023. godine do 15. srpnja 2028. godine s time da će sobe Grad Makarska od 15. srpnja do 1. rujna, koristiti za svoje potrebe.

Obveza Sveučilišta u Splitu je plaćanje troškova tekućeg održavanja (redovito održavanje, čišćenje, soboslikarski radovi, sitniji popravci na instalacijama) kao i svih režijskih troškova (trošak električne energije, vode i odvoza komunalnog otpada) svih poslovnih prostora na 2. katu poslovne zgrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 12:55