StoryEditorOCM
ObalaZAVRŠILI U POSTAJI

Dalmatinski umirovljenik parkirao nasred ceste i blokirao promet, a onda je uslijedio nezapamćen obiteljski urnebes

Piše Zadarski.hr
16. listopada 2023. - 10:32
Sibenik, 101023. Zbog prometne nesrece kod mjesta Tromilja zatvoren je promet cestom Sibenik-Drnis-Knin.Niksa Stipanicev/Cropix

U Kožinu kod Zadra policajci su postupali zbog dojave da je muškarac svoje vozilo parkirao na sredini ceste, na način kojim je onemogućavao prolaz drugih vozila.

Muškarcu je izdana naredba da ukloni vozilo s kolnika na što se oglušio te je vikom i galamom narušavao javni red i mir, a potom i sprječavao policajce u obavljanju daljnjih službenih radnji zbog čega su nad njim uporabljena sredstva prisile.

- Policijskim službenicima tada je prišla i 71-godišnjakinja koja je ih također sprječavala u daljnjem postupanju prema 74-godišnjaku, dok je žena u dobi od 39 godina vikom i galamom na javnom mjestu narušavala red i mir.

Prije dovođenja u službene policijske prostorije, 74-godišnjaku je pružena liječnička pomoć u zadarskoj bolnici gdje je također vikom i galamom nastavio s narušavanjem javnog reda i mira, nakon čega su 74-godišnjak i obje žene dovedeni u službene prostorije gdje je provedeno kriminalističko istraživanje.

Protiv 74-godišnjaka i 71-godišnjakinje je Državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

Također, protiv 74-godišnjaka je sudu poddnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira te vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, dok je protiv 39-godišnjakinje podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira - naglašavaju iz Policijske uprave zadarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:23