StoryEditorOCM
ObalaZA NAŠU STVAR?

Dalmatinska općina opet dobila veliki novac, mlada načelnica razočarana oporbom: Ni ovaj projekt nam nisu podržali...

6. veljače 2024. - 20:44

Nakon što je Općini Podgora za Dom kulture uspješno odobreno tadašnjih milijun kuna koje su utrošene u uređenje prizemlja i prilagodbe pristupa i sanitarija osobama s invaliditetom, izvrsne vijesti ponovno stižu iz Ministarstva kulture i medija RH koje je Općini odobrilo 250 tisuća eura.

image
Ivo Ravlić/Cropix

image

Načelnica općine Podgora Petra Radić
 

Ivo Ravlić/Cropix

Kako kazuje Petra Radić, podgorska načelnica, Ministarstvo je iskazalo oduševljenje njihovom vizijom daljnjeg razvoja Doma kulture u reviziji provedbe prve faze.

– Projekt je prepoznat kao izrazito kvalitetan te u samom vrhu najviše financijski validiranih projekata. Za naš Dom kulture je osigurano čak 250 tisuća eura za drugu fazu na čemu smo zahvalni. Ova faza osigurava nove prostorije za edukacije, radionice i razvoj raznih vrsta umjetnosti, kao i očuvanje baštine.

image

Projekt obnove Doma kulture

Općina Podgora

U kulturu se nije ulagalo jako dugo vremena, ali ustrajemo u boljoj budućnosti za naše mlade. Izrazito nam je žao što je ovo još jedan od razvojnih projekata koje smo uvrstili u proračun koji koalicija HDZ-a i NL Ante Miličića nije podržala – kazala je načelnica Petra Radić.

Inače, Ministarstvo kulture je u program gradnje, održavanja i opremanja ustanova kulture uvrstilo i Gradsku knjižnicu Makarska kojoj je odobreno 1500 eura za nabavu informatičke opreme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 08:48