StoryEditorOCM
ObalaDEVASTACIJA ILI...

‘Betonom su nam uletili u more ispred jedinog bokuna plaže koji je bio slobodan, i to baš slučajno uoči blagdana!‘, javljaju naši čitatelji. U Općini smo provjerili, evo što kažu

Piše Maja Rilović Koprivec
28. prosinca 2022. - 13:01

Dobro je da građani paze što se radi na plažama i pomorskom dobru, i da za takve stvari pitaju. Tako se pazi da ne bi bilo devastacije - kažu to u Općini Konavle nakon što smo ih pitali za građevinske radove na plaži kod hotela "Epidaurus".

Našoj redakciji svojim dopisom i fotografijama javio se čitatelj pitajući se zašto se betonira jedini bokun plaže između hotela "Epidaurus" i "Albatros" u Cavtatu koji je dosad bio bez betona.

Budući da se bespravna gradnja u nas najčešće obavlja vikendom i praznicima kada inspekcije ne rade, provjerili smo kod lokalne vlasti o čemu se radi, a Općina je, kako doznajemo, investitor radova.

- Ne radi se o novoj gradnji nego o rekonstrukciji. Još je prije godinu i pol Općina je pristupila sanaciji plaže Na žalu, najprije smo radili na kupališnim površinama, a sada radimo rekonstrukciju podesta koji je nestao u lebićadi prije više godina – objašnjava Miljenko Mikulić, pročelnik općinskog Upravnog odjela za komunalni sustav i gospodarenje nekretninama, te dodaje.

- Investicija je vrijedna oko 160 tisuća kuna, a od Ministarstva mora smo na natječaju za to dobili 50 tisuća kuna i još 100 tisuća kuna od Županije dubrovačko-neretvanske. Sve se radi sukladno Planu upravljanja pomorskim dobrom.

Ovo što sada radimo druga je faza uređenja plaže i radovi će se nastaviti poslije Nove godine. Riječ je o ukupno četrdesetak metara zida podesta, gdje planiramo izgraditi i niži parapet, kako neko novo nevrijeme ne bi izbacivalo žal na cestu koju je more također pomalo podlokalo. Ovako ćemo stabilizirati i trup prometnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 20:55