StoryEditor
ObalaSVEČANA SJEDNICA

Anti Vuletinu nagrada za životno djelo - otkriće kaštelanskog crljenka

Piše Jakov Žarko
5. ožujka 2020. - 23:24
Grad Kaštela

Proslava Dana grada prilika je da se uruče nagrade laureatima, a ovogodišnjim dobitnicima dodijeljene su na jučerašnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Nagradu Grada za životno djelo dobio je Ante Vuletin i to za iznimno postignuće u otkriću kaštelanskog crljenka te razvoju kaštelanskog vinogradarstva i vinarstva, ali i podizanju ugleda Grada na vinskoj karti svijeta.

Posmrtno, nagrada Grada, dodijeljena je Milivoju Novaku za izniman doprinos u kulturnom i društvenom životu grada, dok je osobna nagrada pripala Ljiljani Garbati, za osobiti doprinos u dječjoj kulturi i stvaralaštvu, te Marinu Terziji, za glazbena postignuća i osobiti doprinos u društvenom životu grada.

Skupna nagrada otišla je u ruke članica humanitarne udruge “Srce za srce” za osobiti doprinos i skrb u pružanju pomoći potrebitim građanima, dok je osobna nagrada za humanost uručena Anđeli Salapić kao izraz zahvalnosti za humanitarni rad i nesebično pomaganje potrebitima. Osobne nagrade za 100 i više puta darovanu krv dobili su Srećko Ćubrilo i Ivica De Michelli Vitturi.

Prioritet su djeca i mladi

Svečanoj sjednici nazočili su predstavnici gradova prijatelja iz više europskih država, izaslanstva susjednih gradova i županije, predstavnici brojnih udruga, tvrtki i institucija, kao i izaslanica predsjednika Vlade, ministrica demografije Vesna Bedeković, župan Blaženko Boban, a sve njih pozdravili su predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić te kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

- Sve što smo poduzeli u okviru rada Gradske uprave usmjereno je prema podizanju standarda naših sugrađana, zbog kojih i obnašamo naše dužnosti, upravljajući gradom najbolje što možemo i znamo. Kao što sam više puta isticao, najveći prioriteti u ovom mandatu, svakako će biti nastavak izgradnje komunalne infrastrukture - kazao je između ostalog Udovičić dok je gradonačelnik Ivanović dodao kako su uz komunalnu infrastrukturu na vrhu liste prioriteta i djeca i mladi te uređenje obale.

- Mladima treba pokazati put i stvoriti uvjete da ostanu u svom gradu i da žive od svog rada. Samo tako možemo gledati u svjetliju i ljepšu budućnost. Da smo na dobrom putu ukazuje činjenica da smo drugi grad u Hrvatskoj po natalitetu - kazao je Ivanović čije je demografske mjere pohvalila ministrica Bedeković, kazavši kako njezino ministarstvo na brojnim projektima surađuje s Kaštelima.

- Dobra koordiniranost svih dionika u društvu jedini je ispravni put ka podizanju demografske slike, ali i pružanja što boljih socijalnih mjera. U ovom trenutku u županiji realiziramo projekt od oko 17 milijuna kuna i to za osobne asistente djeci s poteškoćama u razvoju, ali i produženi boravak u školi. Od velike uloge su i udruge, a ovom prilikom ponosno ističem udruge “Sv. Jeronim” i Udrugu tjelesnih invalida Kaštela koje su pravi primjer profesionalnog djelovanja kroz brojne projekte, a uz to, što mi je posebno drago, moram istaknuti kako je udruga “Sv. Jeronim” dobila Državnu nagradu za humanitarni rad - riječi su ministrice Bedeković.

Pozdravne riječi domaćinima uputio je i župan Boban koji je naveo projekte koje u Kaštelima sufinancira županija te je dodao kako mu je iznimno drago što se drugi najveći grad u županiji razvija jako dobro, jer su investicije vidljive na svakom koraku.

#KAŠTELA#ANTE VULETIN#CRLJENAK

Izdvojeno

17. lipanj 2020 00:32