StoryEditorOCM
Dalmacijavjetar u leđa

Mlade poduzetnice osvajaju tržište uz podršku Županijske komore

11. travnja 2016. - 15:00
poduzetnice_inkubator7-110416

Aplikat 28, Enjoj Health i Weddings in Split - tri su nove tvrtke koje će stasati pod okriljem splitske Županijske komore, a ono što im je zajedničko jest da su na njihovom čelu mlade i poduzetne žene, koje su u ovim grubim gospodarskim vremenima odlučile riskirati i probiti se na tržištu.

ŽK Split raspisala je natječaj - poduzetnički inkubator za poduzetnice-početnice, na koji se prijavilo svega šest tvrtki, a tri najuspješnije na korištenje je dobilo uredske prostore po povoljnim uvjetima u prostorijama Komore, osigurana im je mentorska, savjetodavna pomoć.

Budući je ostao prazan još jedan ured, iz Komore apeliraju na poduzetnice da se prijave, jer su uvjeti koji im nude zasigurno dobar startni vjetar u leđa.

Zasigurno je bio i za Željku Sijerak Radas i Anju Škulje Makjanić koje su pokrenule agenciju specijaliziranu za zdravstveni turizam, te su razvile dodatan proizvod "Enjoj Mediterranean" u kojem nude dvotjedne pakete za sve one koji žele okusiti čari života u ovom dijelu svijeta nudeći im vrhunski smještaj, osobnog kuhara, trenera, nutricionistu, vježbanje u prirodi i moru...

- Ova grana turizma ovdje još nije dovoljno razvijena, a imamo vrhunske stručnjake koji po pristpačnim cijenama mogu udovoljiti zahtjevima najviših svjetskih standarda. Dentalna medicina, oftalmologija, fizoterapija, umjetna oplodnja, tretmani uljepšavanja samo su neke od zdravstvenih usluga koje nudimo u našoj ponudi.

Prednosti ovakvog turizma jest što traje tijekom cijele godine i nije trendovski. Jednom kada se pozicionirate, uvijek ste aktualni. Naša je misija briga o zdravlju uz uživanje u blagodatima Splita i Dalmacije - istaknula je Anja Škulje Makjanić, ističući kako je ovo najbrže rastuća turistička grana.



Činjenicu da sve više stranaca žele na atraktivnivim lokacijama Lijepe naše žele stupiti u brak pokušat će iskoristiti i Maja Bakotin, koja je osnovala tvrtku s težnjom da se Split brendira i kao vjenčana destinacija.

- Kulturni i povijesni unikati poput Splita to svakako zaslužuju. Naš grad i Palača pružaju poseban doživljaj te se nadamo da će zaživjeti vrhunska vjenčanja na Peristilu, Prokurativama, ali i tematska vjenčanja iz Dioklecijanovih dana - kazala nam je Bakotin, koja je napomenula kako je Dubrovnik već stekao zavidnu reputaciju u toj sferi, te da ne vidi niti jednu prepreku zbog čega i Split ne bi mogao slijediti taj primjer.

U manje ležerne vode dala se Katarina Sekelez, koja namjerava učvrstiti svoju poziciju u tvrtki koja obuhvaća cjelokupnu izradu projektnih prijedloga za povlačenje novca iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

- Za naše klijente radimo sve - od razrađivanja ideje, analize, financijske isplativosti i planiranja, savjetovanja, educiranja, statističku analizu, sve do same realizacije - poručila je Sekelez, koja zajedno sa svojim kolegicama-susjedama ima ured na petom katu Županijske komore na Trumbićevoij obali, odakle pogled na Gradsku luku i otoke sigurno ne može štetiti u razvoju karijere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 11:53