StoryEditorOCM
DalmacijaNOVOGODIŠNJI KONCERT

Gradska glazba oduševila Imoćane

Piše PSD.
29. prosinca 2012. - 23:36
Članovi puhačkog orkestra Hpo Gradska glazba Imotski, nakon niza Božićno- novogodišnjih koncerata, među kojima je bio najzapaženiji onaj u Zagrebu, danas su se predstavili svojim sugrađanima.

Ovogodišnji  koncert bio je 18. po redu,a održao se na otvorenom prostoru glavnog imotskog trga kod spomenika Tinu Ujeviću. Lijepi dan i kvalitetan glazbeni program, izmamili su  mnoge Imoćane, ali i njihove goste, da na otvorenoj sceni poslušaju kako to svira najbolji puhački orkestar u Hrvatskoj.

A imotski glazbeni majstori, pod ravnanjem maestra prof. Ivana Glibote Crnoga , predstavili su se izvanrednom izvedbom glazbene razglednice. Marševima i popularnim pjesmama nekih europskih zemalja, odveli su oduševljene posjetitelje u Irsku, Italiju, Grčku,Njemačku,Austriju .Aplauz su izmamili sviranjem grčkog sirtakija,ali i skladbama austrijskog majstora Straussa,talijanske kancone.

Poseban set pjesama bio je posvećen Božiću i božićnom ozračju, a po ugledu na Novogodišnji Bečki koncert, za kraj je odsviran Straussov Radetzky march uz gromoglasni aplauz.

Ako je itko bolje i ljepše Imoćane uveo u Novu godinu, svakako su to bili njihovi glazbari.

Braco Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 16:59