StoryEditorOCM
Dalmacijanelegalna praksa

Državni inspektori stižu na makarski kolodvor: kako je moguće da ljudima naplaćuju 25 kuna samo da im kažu koliko iznosi pokazna karta?!

29. travnja 2019. - 13:49

Nastavno na našu priču o naplaćivanju informacije o cijeni mjesečnih karata na šalterima kolodvora Prometa Makarske, javila nam se tržišna inspekcija Državnog inspektorata.

Ovo je najluđa priča koju ćete danas pročitati: da biste saznali koliko košta pokazna karta, Prometu morate platiti 25 kuna!

Podsjećaju da je po Zakonu o zaštiti potrošača potrebno jasno istaknuti cijene usluga. Izgleda da Prometova praksa, za kojom se vode i mnogi drugi prijevoznici po Hrvatskoj i nije baš sasvim legalna.

- Nastavno na vaš upit u kojem navodite da trgovačko društvo Promet Makarska d.o.o. naplaćuje 25 kuna "izdavanje potvrde" o cijeni mjesečne, tromjesečne ili godišnje putne karte odnosno da trgovac potrošaču ne želi pružiti informaciju o cijeni "mjesečne radničke karte" dok potrošač ne plati iznos od 25 kuna te za isto trgovac ispostavi račun, očitujemo se da su odredbama Zakona o zaštiti potrošača propisane obveze trgovca u pogledu isticanja cijena usluga koja pruža, prodajnih uvjeta kao i obveza pridržavanja istih. Vezano za predmetni upit, napominjemo da će tržišna inspekcija temeljem vašeg upita obaviti inspekcijski nadzor nad trgovcem te utvrditi da li u postupanju istog ima elementa koji ukazuju na povredu odredbi navedenog Zakona".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 17:31