StoryEditorOCM

CEMEX donirao 100 tisuća kuna kaštelanskim osnovcima

Piše PSD.
21. srpnja 2010. - 12:22
CEMEX Hrvatska, kao kum triju škola iz svoje lokalne zajednice – O.Š. Kneza Mislava iz Kaštel Sućurca te O.Š. Don Lovre Katića i O.Š. Vjekolslava Paraća s područja Solina, i ove je godine osigurala više od 100.000 kuna za podršku njihovim projektima. Na taj način CEMEX povezuje ulaganje u zaštitu okoliša sa svojim mladim sugrađanima – ekolozima. CEMEX je već niz godina kum Eko-školama iz svoje lokalne zajednice koje svoj status iz godine u godinu potvrđuju kroz različite projekte. Tako je O.Š. Kneza Mislava svoj međunarodni status Eko-škole do danas obnovila triput i time stekla brončani status, dok su solinske škole status Eko-škole obnovile već četiri puta i time osigurale srebreni status. Sve tri škole članice su Udruge „Lijepa naša“ koja je ujedno koordinator i voditelj međunarodnog Eko-projekta.

“CEMEX Hrvatska svojim donacijama omogućuje našim Eko-školama sudjelovanje u različitim akcijama i projektima koji vesele djecu, a imaju višestruku korist za čitavu zajednicu. Iznad svega cijenimo CEMEX-ovo nastojanje da svojim ponašanjem i primjerom doprinese zdravijoj životnoj okolini. Djeca razumiju važnost lijepog i skladnog okoliša, a u Eko-školama imaju priliku osobno se baviti raznim ekološkim temama te sami utječu na odrasle, kako bi svi zajedno bili što savjesniji stanovnici našeg zavičaja.“ izjavio je Đuro Baloević, ravnatelj O.Š. Vjekoslava Paraća.

"Svjesni smo činjenice kako djeca ponekad vide jasnije od nas odraslih. Upravo zato s puno razumijevanja i odgovornosti, kao jedan od najvećih proizvođača u lokalnoj zajednici, podupiremo rad Eko-škola iz Kaštela i Solina. Radujemo se svakom novom projektu, posebno onima koje zajedno poduzimamo jer tako gradimo čvrste spone između svih nas žitelja ovog kraja.“, rekao je Zlatko Jelić, direktor komunikacija i javnih poslova CEMEX Hrvatske.

Međunarodne Eko-škole predstavljaju sustav nagrađivanja na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini. Škole koje ispune postavljene kriterije i brigu za okoliš promiču kao trajnu vrijednost i način življenja dobivaju povelju o statusu Međunarodne Eko-škole i Zelenu zastavu sa znakom Eko-škole. Ovo prestižno priznanje dodjeljuje se na dvije godine, nakon čega slijedi prijava za obnovu statusa pri kojoj škola mora dokumentirano dokazati napredak u provedbi programa.

PSD


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 20:04