StoryEditorOCM
DalmacijaŽupanijska skupština

Boban iznio podatke o broju zaposlenih u Županiji i Reniću odgovorio: Ne poznajete propise!

Piše S. Barčot
28. ožujka 2018. - 16:38

14:38 - S 34 ruku za, jedan protiv i to Ante Renića iz Pametnog, uz pet suzdržanih glasova,  usvojeno je izvješće o radu splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana za prvu godinu njegovog mandata i to u periodu od šest mjeseci, srpanj-prosinac 2017.

Vijećnici su u prvom redu pohvalili županov rad no i upozorili na probleme koji se ne rješavaju: iseljavanje 26.000 osoba u periodu od 2011.-2016., pa to da imamo najveći bazen s vodom, a stanovnici nemaju pitku vodu, te zapuštena polja, loše upravljanje pomorskim dobrom i spornim koncesijama  što je mostovac Miro Bulj pojasnio ne rodnom već rodbinskom ideologijom koja "caruje" u Županiji.

Istaknut je i problem s gospodarenjem otpadom, pa loše upravljanje imovinom uz planiranje razvoja bez vizija, te energetska politika koja propagira upotrebu plina, a ne sunčevih solara, nedostatak liječnika-specijalista,....

- Sve vaše dobre inicijative ću prihvatiti. Hvala vam na podršci  i konstruktivim kritikama - rezimirao je župan Boban vijećnicima najavljujući nove projekte.

12:49 - Nakon pauze, u 12.30 sati nastavljena je sjednica, uz sudjelovanje 43 od ukupno 51 vijećnika u županijskom parlamentu. U tijeku je izvješće župana Blaženka Bobana o njegovom radu u šest mjeseci za razdoblje srpanj-prosinac 2017.

11:11 - Na Veliki petak preselit će, bolje reći vratit će se djelatnici Hitne pomoći Trogir u svoje stare, sada novouređene prostore.

- Svečano otvorenje bit će iza Uskrsa, a trošak rekonstrukcije, odnosno građevinski radovi, iznose milijun kuna dok je za opremu utrošeno 200.000 kuna. Izvođač radova bio je IGH - odgovor je Lea Luetića, ravnatelja županijske Hitne službe na upit vijećnika Denisa Bobete kada će stanovnici Trogira moći liječničke usluge primati u obnovljenim prostorima Hitne službe.

10:49 - Župan je iznio podatke o broju uposlenika u SDŽ na dan njegovog stupanja na snagu 18.6.2017. Ukupno 259 osoba dok je 13.3.2018. taj broj iznosio 253 osobe, a uskoro ih još 7 ide u mirovinu.

No na Renićevo inzistiranje da nema racionalizacije broja zaposlenih pa se već u prvoj godini mandata zapošljava 17 novih, Župan je samo odgovorio: Ne poznajete propise.

10:41 - Minutom šutnje povodom stradanja prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, započela je 9. sjednica Županijske skupštine SDŽ gdje je prisutno od 51 vijećnika njih 44.  Ujedno su svi povodom Dana svjesnosti o autizmu dobili i prigodne majice s crtežima koje su napravila djeca.

U tijeku je aktualni sat s pitanjima vijećnika o izgradnji luke Omiš, Krilo Jesenice, rekonstrukciji ceste kroz Radošić sinjski, tunel kroz Kozjak....

Župan Blaženko Boban obećao je mostovcu Anti Čikotiću kako će danas razgovarati s ravnateljem KBC Ivom Jurićem oko mogučeg angažmana stručnjaka Josipa Paladina.

Dok je županijski čelnik vijećniku Anti Reniću kazao kako očito nije upoznat s radom Županije kada ga pita o novih uposlenjima 17 djelatnika ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 15:35