StoryEditorOCM
Auto-motoUžas na cesti

Otac i sin izgorjeli tijekom ilegalne utrke, jurili Porscheom preko 200 km/h: pogledajte što je ostalo od auta

Piše L.G./JL
25. srpnja 2024. - 18:31

U gradu Unna u njemačkoj saveznoj državi Sjevernoj Rajni-Vestfaliji u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 20:15 sati poginuli su otac i sin. Kako javljaju njemački mediji, a prenosi portal Fenix, otac i sin su smrtno stradali tijekom ilegalne automobilske utrke.

Njemački mediji navode kako su otac i sin stradali u automobilu marke Porsche.

Kako prenosi Feniks, na raskrižju Dortmund/Unna 52-godišnji vozač je izgubio kontrolu nad automobilom vrijednim oko 200.000 eura. Porsche je nakon toga letio nekoliko stotina metara preko travnatog dijela uz kolnik i omanje šume. Kada se automobil zaustavio, izbio je požar.

Kako pišu njemački mediji, otac i sin su izgorjeli u olupini vozila na mjestu nesreće, nisu imali šanse. Policija isprva nije mogla utvrditi njihov identitet te je u tijeku istraga kako bi se utvrdilo zašto je vozač izgubio kontrolu nad sportskim automobilom.

"Postoji početna sumnja na ilegalnu utrku motornih vozila", rekao je glasnogovornik policije. U utrci je, kako su izvijestili iz policije u četvrtak ujutro, sudjelovao i drugi automobil, prema informacijama dobivenih od svjedoka.

Prema informacijama objavljenim u njemačkim medijima, vozač je navodno jurio prema izlazu s autoceste brzinom većom od 200 km/h, zbog čega je Porsche vjerojatno proklizao na opasnoj krivini. Tragovi kočenja protežu se u dužini većoj od 250 metara, a ograničenje brzine na toj dionici iznosi 120 km/h, prenosi Fenix.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 21:00