StoryEditorOCM
Crna kronikaepilog prometne u zadru

Don Ive Ćurić izbjegao kazneni progon zbog nalaza prometnog vještaka: I motorist je krivac za nesreću, iako mu je oduzeta prednost!?

Piše Ivica Nevešćanin
Snimio: Luka Gerlanc/CROPIX
8. srpnja 2021. - 13:34
Don Ivo je, prema policijskoj prijavi, na ”T” križanju Gaženičke ceste i Ulice braće Miroslava i Janka Perice (danas rotoru), oduzeo prednost prolaza 26-godišnjem vozaču Yamahe Luka Gerlanc/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru odustalo je od kaznenog progona svećenika don Ive Ćurića za izazivanje prometne nesreće s teškim posljedicama zbog nalaza i mišljenja prometnog vještaka Danijela Sikirića iz Bibinja.

On je utvrdio da je stradali 26-godišnjak na Yamahi iz Splita zapravo doprinio nastanku nesreće jer u trenutku sudara nije kočio nego je pokušao izbjeći Opel Astru kojom je upravljao župnik crkve sv. Petra i Pavla na Velom Ižu. Naprotiv, iako je svećenik prilikom uključenja sa sporedne na glavnu prometnicu nedvojbeno oduzeo prednost prolasku motocikla, u trenutku sudara praktički je stajao na mjestu (kretao se brzinom od 2 km/h), pa se vozač motora zapravo zabio u njega.

Tako, laičkim jezikom ispričan, glasi sukus vještačenja diplomiranog inženjera p...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 02:23