Stil Kvadrat po mom

Da ti stane dah

Vila bivšeg ministra proglašena najoriginalnijom u Europi: pogledajte luksuznu kuću koja oduševljava svojim dizajnom

Da ti stane dah

Vila Sreser s Pelješca, Vila Falcon Rook iz Konavala, Vila Vadediji kraj Žminja i Vila Vista Zamask u Istri proglašene su u Bruxellesu najboljima u izboru Europske organizacije za obiteljski smještaj EHHA (Best European Holiday Home BEHH).

U izboru je sudjelovalo 18 zemalja iz Europe. Time je Hrvatska postala apsolutni pobjednik osvojivši nagrade u čak četiri od osam kategorija, pa je tako najbolja obiteljska kuća Falcon Rook, najoriginalnija kuća Vista Zamask, najbolja kuća na obali Vila Sreser na Pelješcu i najbolja wellness kuća (Vadediji Žminj).

Nagradu BEHH treću godinu zaredom organizira European Holiday Home Association. Svečanom proglašenju su prisustvovali predstavnici najvećih europskih tvrtki koje se bave obiteljskim smještajem poput AirBnB-a, Novasola, Interhomea i HomeAwaya.

Hrvatska je imala 12 finalista od ukupno 64 u osam kategorija dok su turističke zemlje poput Francuske i Italije imale samo po 2 predstavnika u finalu ovog natjecanja. Više finalista od RH imala je jedino Velika Britanija koja je na kraju osvojila tri nagrade.

Zanimljivo je da je vila Vista u Zamasku, u središnjem dijelu Istre, u vlasništvu Veljka Ostojića, bivšeg ministra turizma u Vladi Zorana Milanovića i zamjenika ministrice turizma Pave Župan Rusković, koji je dao ostavku zbog afere oko prenamjene zemljišta u Balama. USKOK je potom odbacio prijavu protiv njega koja ga je stajala funkcije, da bi sad njegova vila za iznajmljivanje bila proglašena najboljom u Europi.

-Ovo je izuzetan uspjeh hrvatskog obiteljskog smještaja i potvrda da se ovaj sektor razvija u pravome smjeru, te da Hrvatska sve sigurnije kroči prema tituli najljepše i najpoželjnije europske destinacije.

Sve veća prepoznatljivost smještaja u domaćinstvu, kojih je prema posljednjim brojkama 92.000, dokazuje kolika je važna specijalizacija ponude, brendiranje destinacije i edukacija domaćina na čemu intenzivno radi Zajednica obiteljskog turizma pri HGK- rekla je Danijela Čavlović, zamjenica predsjednika Zajednice obiteljskog turizma HGK koja je bila uključena u odabir najboljeg europskog smještaja i u Bruxellesu je preuzela nagrade u ime pobjednika.

HGK je postala članicom Europske organizacije za obiteljski smještaj EHHA u ožujku 2017. te je aktivno uključena u njezin rad.

 

Naslovnica Kvadrat po mom