StoryEditorOCM
Strani nogometima se, može se

Kako bi utješili Guardiolu nakon ispadanja iz Lige prvaka vlasnici Cityja dovode igrača ‘teškog‘ sto milijuna eura

Piše R. R.
18. travnja 2024. - 21:52

Real Madrid je „zavio u crno“ Pepa Guardiolu, bolno ispadanje „građana“ u četvrtfinalu Lige prvaka razbilo je i snove o obrani trostruke krune, sezona neće biti niti izbliza uspješna kao prethodna.

Pep Guardiola na raspolaganju ima fantastičan sastav, ali je u dva dvoboja protiv Reala pokazalo se da Manchester Cityju ipak fali nešto, uglavnom se to odnosi na ofenzivne opcije. Baš u ovim susretima se vidjelo kako „građani“ nikako nisu uspijevali probiti „autobus Reala“ ispred gola iako su ih pritiskali praktično 120 minuta.

Upravo nakon svega viđenog u Cityju su odlučili djelovati hitno. Ugledni Guardian je objavio da će „građani“ na ljeto ići na „sve ili ništa“ kako bi na Etihad doveli Jamala Musialu, jednog od najboljih mladih igrača svijeta. Musiala nije nedodirljiv u Bayernu, njegov igrački karton stoji oko sto milijuna eura i s odgovarajućom ponudom transfer bi bio izvodljiv.

Ono što brine Bavarce je to što mladi Nijemac još uvijek nije produžio ugovor koji ističe 2026. godine, a nikada nije prekrižio opciju odlaska, pogotovo u Premiership. Cityju treba dostojna zamjena za kreativnog veznjaka pošto je Kevin De Bruyne na izmaku snaga. Belgijanac je protiv Reala bio toliko umoran da je i sam tražio izmjenu.

Guardiola je nekako navikao da mu se ispunjavaju transfer želje i to je ono što mu se vrlo često prigovara pošto praktično uvijek dovodi vrhunske igrače i postupno radi na njihovoj nadogradnji. Vlasnici Cityja su svjesni značaja španjolskog trenera te mu obično i ispune želju koju zaželi. To je vjerojatno i jedan od razloga zašto je na klupi „građana“ već osam godina.

Trofejni stručnjak s engleskim prvakom ima ugovor do 2025. godine, a eventualnim dovođenjem Musiale ta veza samo može postati još čvršća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 05:04