Sport Rukomet

rukometne emocije

Obitelj i prijatelj makedonskog izbornika Ivice Obrvana: ‘Bit će nam žao ako Linci izgubi’

rukometne emocije

Metkovac na klupi Makedonije - Ivica Obrvan Linci

Otkako je započela rukometna groznica život u Metkoviću okrenuo se na glavačke. Prati se hrvatska reprezentacija, komentiraju potezi izbornika Goluže, nestrpljivo iščekuju utakmice. A kako i ne bi kada na Svjetskom prvenstvu u Kataru nastupaju tri Metkovca, izbornik, Slavko Goluža te igrači Ivan Čupić i Ilija Brozović. I to nije sve, u Kataru je i Ivica Obrvan Linci, rukometni stručnjak svjetskog glasa, ali kao izbornik makedonske nacionalne vrste.

Stoga se s posebnim nestrpljenjem dočekuje sraz Hrvatske i Makedonije. Srce kuca za Hrvatsku, ali… Na mukama su Lincijevi prijatelji. Naravno, žele mu uspjeh i sve najbolje. Kada je Makedonija igrala s BiH dileme nije bilo, navijalo se za Makedonce, ali danas kada odmjeravaju snage s našim reprezentativcima, koliko ga god voljeli i cijenili nadaju se da će omanuti u korist Hrvatske.

- Pratim rukometno prvenstvo. Zadovoljan sam i za sada nema većih iznenađenja - kazao nam je Ivica Arapović-Arap.

A onda slijedi pomalo provokativno pitanje “a Makedonija?“. Malo nezgodna pozicija za Arapa, posebno kada se zna da je najbolji prijatelj makedonskog izbornika Obrvana.

I Čupić dio obitelji

- Moram li baš odgovoriti na to pitanje - domeće nam u šali, pa kao iz rafala ispaljuje:

- Jedva čekam utakmicu Hrvatska-Makedonija. Mislim da će to biti tvrda borba. Hrvatskoj je dobro došla utakmica protiv Irana, da se malo odmore glavni igrači i da se pokažu oni na koje izbornik može računati. A što se tiče Makedonije za sada dobro guraju, vjerojatno Linci i odmara neke igrače. Drago mi je zbog Lincija jer je naš Metkovac i nemojmo zaboraviti da je među najboljim svjetskim trenerima, a nije pretjerano reći i najbolji - kaže nam Arap koji misli da će biti teška utakmica ali da je Hrvatska siguran favorit.

- Očekujem da Hrvatska i Makedonija idu dalje što bi mi bilo jako drago - izvukao se iz nezgodne situacije Arap, jer ako izgubi Hrvatska dobio je Linci a opet mu žao Lincija ako izgubi.

Žana Dodig je uz rukomet vezana gotovo trideset godina, otkako joj je u obitelj ušao Linci, koji je oženio njezinu sestru. Veze s rukometom su postale još čvršće kada se njezina kćerka Nera udala za našega reprezentativca Ivana Čupića. Ona prati svako Prvenstvo pa tako i ovo u Kataru. Sa svakom akcijom naših adrenalin raste.

- Ipak strepim na svakoj utakmici, bojim se da se Ivan ne ozlijedi - govori Žana za koju nema nikakve dvojbe:

- Želim zlato Hrvatskoj. Za uspjeh se treba puno toga poklopiti, ali sigurna sam da ovi momci to mogu i znaju. Možda su neke reprezentacije i spremnije, ali naši igraju srcem.

Žana će s velikim žarom odgledati i utakmicu Hrvatske i Makedonije. U hrvatskom dresu s jedne strane Ije van Čupić, a sa druge strane izbornik Makedonije, Linci.

- Naravno, očekujem pobjedu Hrvatske i to uvjerljivu - kaže nam Žana, te nastavlja:

- Linci mi je drag i tu nema nikakve dvojbe, obitelj smo. Postigao je veliki uspjeh što je reprezentaciju Makedonije doveo do Svjetskog prvenstva i treba mu za to odati priznanje. Kada je Makedonija igrala s Bosnom i Hercegovinom, naravno da sam bila na strani Lincija, ali u susretu s Hrvatskom ja sam za naše dečke kojima nemam što drugo poželjeti nego da se doma vrate sa zlatnim medaljama - poručila je Žana Dodig hrvatskim reprezentativcima u Kataru.

stanislav soldo
foto: afp

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Rukomet