Sport Ostalo

alpska kombinacija

Filip Zubčić: Osmo mjesto je stvarno dobar rezultat, nemam se što žaliti

alpska kombinacija

Zadovljan sam s današnjim rezultatom. Nemam se što žaliti. Osmo mjesto je stvarno dobar rezultat", izjavio je hrvatski skijaški reprezentativac Filip Zubčić nakon svog najboljeg plasmana u karijeri u alpskoj kombinaciji koja je u petak održana u bugarskom skijalištu Bansko.

Zubčić je za pobjednikom, Francuzom Alexisom Pinturaultom zaostao 1.38 sekundi, a u slalomu su brži od našeg reprezentativca bili samo najbolji skijaš svijeta Austrijanac Marcel Hirscher i Kanađanin Trevor Philp.

- Jako dobro sam išao u slalomu, napokon sam se uspio odskijati bez pogrešaka pod punim gasom od vrha do dna. Imao sam treće vrijeme u slalomu. I super G je bio dobar, iako sam malo više očekivao od njega, jer je bio strm, onako kako mi paše. Neke sitne pogreške su me koštale - analizirao je svoj nastup Filip Zubčić koji je po četvrti put bio među desetoricom najboljih u utrkama Svjetskog kupa.

U subotu će skijaši u Banskom voziti superveleslalom, a nedjelju je na rasporedu veleslalom od kojeg Zubčić ponovno puno očekuje.

- Staza je super, zanimljiva je, tako da se veselim veleslalomu - zaključio je 26-godišnji Zagrepčanin.

U alpskoj kombinaciji nastupio je i Natko Zrnčić Dim koji je osvojio ukupno 33. mjesto, a od 30. mjesta i jednog boda dijelilo ga je 76 stotinki.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo