Sport Košarka

krš i lom na tribini

'Sram nas je!': neugodno je čak i podsjećati na divljaštvo koje se moglo vidjeti, Zadar očekuje drastičnu kaznu

krš i lom na tribini

Sram nas je, kao dugogodišnjih navijača, samim time i velikih prijatelja sporta, napose zadarske košarke, da pojedinci uzimaju za pravo uvjetno rečeno vladati klubom, čineći mu svojim postupcima, koji su neprimjereni ne samo u sportu, veliku štetu kako finacijsku, tako i onu kojom u javnost šalju ružnu sliku o gradu Zadru i svima koji vole košarku – poruka je nakon razgovora s velikom skupinom navijača Zadra koji doslovce ne propuštaju niti jednu utakmicu KK Zadar.

Neugodno je čak i podsjećati na divljaštvo koje se moglo vidjeti na istočnoj tribini Jazina tijekom susreta Zadra i Adria Oil Škrljeva na kojoj je nakon erupcije nepoželjnog ponašanja začinjenog bakljama i drugim predmetima uredovala policija.

U klubu su pripravni na kaznu koja ih kao organizatora očekuje, svjesni da je svaki ispad teret za blagajnu, ali i ugled kluba.

– Nedvojbeno, kazna nas očekuje, međutim, ne želim prejudicirati u kakvom obliku će ona biti i koje će sve mjere prema nama  biti primjenjene. Kao klub ograđujemo se od svakog oblika nasilja, ma s kojeg god strane dolazilo.

– Isto tako, svi moraju znati kako se KK Zadar ne može miješati u posao policije, odnosno procjenjivati koja je granica njihovog postupanja u cilju smirivanja stanja na javnom okupljanju. Ako netko misli da možemo, onda su to ludosti – kazao je Željko Žilavec, direktor KK Zadar, koji je nastavio priču vezano uz sankcije. 

Jer svjedoci smo kako je momčad u jednom trenutku napustila parket, što je kasnije obrazloženo jako (ne)spretno, ali to je posao za ljude u klubu.

– Kao prvo, da se momčad nije vratila mi bismo izgubili utakmicu, nadalje, prema Pravilniku o natjecanju HKS-a zbog takvog pustupka bili bismo izbačeni u niži razred natjecanja.

– Ono što se moglo čuti još za vrijeme prekida jest priča o ABA ligi, zato moram naglasiti kako iz HT Premijer lige nema protočnosti prema regionalnom natjacnju, pa u tom smislu na temelju mojih saznanja ne bismo pretrpjeli sankcije, kako su neki govorili već u razdoblju kvalifikacija, odnosno utakmica koje slijede s MZT-om. Isto tako, meni je nejasno da su pojedinci ova zbivanja okrenuli u drugom smjeru optužujući klub za posao koji radi policija i druge službe – zaključio je Žilavec. 

 

‘Upotrebljena sredstva’ na više od 130 ljudi

Radi stvaranja normalnih uvjeta za odigravanje utakmice policijski službenici su postupali po Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te su ispraznili istočnu tribinu dvorane.

Obzirom da je došlo do pružanja aktivnog otpora navijača, policijski službenici su uporabili sredstva prema skupini između 130-150 osoba. Istočna tribina dvorane je ispražnjena, te je odigravanje utakmice nastavljeno u 19,30 sati.

Na vanjskom djelu parkirališta Jazine, navijači su nastavili s izgredima i policijske službenike gađali kamenjem i drugim predmetima. Tom prilikom nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen, dok je zabilježeno oštećenje službenog motocikla.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Košarka