StoryEditorOCM
Hajdukzadnja poljudska

Jure Ivanković o padelu i Hvaru: ‘Igrači su morali biti pametniji. Ubuduće se to neće događati‘

Piše SPORT SD
17. svibnja 2024. - 13:25

Došlo je vrijeme i za zadnju utakmicu sezone na Poljudu. U nedjelju je od 17 sati gost Gorica. Već odavno je cilj utakmica prvo isprobavati kadar za iduću sezonu, a tek onda se fokusirati na rezultat. Poljudski susret dolazi nakon dvije utakmice "bijelih" bez pobjede. Prije dva tjedna Varaždin je slavio u Splitu, pa je u Puli prošli vikend ostalo 1:1.

Hajduku će nedostajati i nekoliko standardnih prvotimaca zbog ozljeda. Susret je najavio trener Jure Ivanković na konferenciji za medije.

Navijači očekuju da tri kralja, Livaja, Kalinić i Perišić bar 10-15 minuta igraju zajedno?

- I mi smo o tome razmišljali, ali Markova ozljeda je uzrok što se to neće dogoditi protiv Gorice. Za Lokomotivu ćemo vidjeti.

Melnjak?

- Već je nekoliko dana u ozbiljnom treningu s nama. U dosta je dobrom stanju, postoji mogućnost da zaigra.

Transparenti u Puli, ozljede?

- Igrači su profesionalci, imaju svoje obveze, nekad je OK odigrati i padel i otići na Hvar, samo je bitan kontekst. U ovakom trenutku to neće sjesti navijačima, igrači su morali biti pametniji. Ubuduće se to neće događati.

Finale Kupa?

- Nemam nekog posebnog favorita. Prva utakmica je bila tvrda, možda i zbog pravila gola u gostima. Sve je još otvoreno.

Ostalo je nejasno oko Sahitija, kakva je situacija?

- Neće biti u konkurenciji u nedjelju, nije se oko oporavilo. Doktor je preporučio da izbjegava napor. Od ponedjeljka će biti u treningu.

Mnogi navijači se pitaju zašto ulazi Odjidja s klupe, a ne neki mlađi igrači? Primjerice Skoko?

- U Puli je utakmica bila fizikalna, trebalo nam je i određena doza iskustva. Najlakše je gurniti tri četiri igrača koji nisu ni trenirali s nama, pa prebaciti krivnju na njih. Bit će prostora za mlade, ako u jednoj utakmici netko nije dobio minutažu, ne znači to puno. Ne treba im ništa poklanjati, sve moraju zaslužiti, pred njima je dug i velik put.

Što je s igračima na dvojnoj registraciji?

- Pratimo i njih, zvali smo Čuića za ovu utakmicu. Nikola je bio pod virozom pa nam je trebalo rješenje u napadu. Moramo razmišljati i o Solinu, oni se bore za opstanak. Uvijek smo u dogovoru.

Gorica?

- Imaju dobra izdanja, imaju i neke utakmice gdje su dosta slabi. Imaju dva lica, očekujem ih motivirane i organizirane. Imaju nekoliko pojedinaca, ali ako mi budemo pravi, nas će se pitati.

Koji će biti osnovni zahtjevi prema igračima?

- Dati sve od sebe, pokazati hajdučki gard, kojeg smo dosta puta ove sezone zapostavili. 

Ulazak u utakmicu?

- U Puli je ulazak u utakmicu bio dosta slab, nadam se da ćemo to ovaj put ispraviti.

Kome je sezona gotova?

- Žaper, Lučić, Mikanović, Kalik i Prpić. Ostali su blizu povratku. Hrgović i Melnjak su u trenignu. Sahiti od ponedjeljka. Brekalo je bio virozan posljednjih dana. Ranije smo rekli za Marka i njegovo koljeno. Lovre ima bol u laktu, ne prolazi.

Oproštajna utakmica na Poljudu?

- Navijači su ljuti i razočarani, sigurno. Mislim da će puno zavisiti od toga kakvi ćemo mi biti. Ako svojom igrom na terenu igrače približimo sebi, navijači će biti na našoj strani.

Atmosfera na treningu?

- Dobro smo treninrali ovaj tjedan. Utakmica u Istri nam je dala vjetar u leđa, borili smo se do kraja utakmice, očekujem da ćemo to prenijeti na teren.

Perišić od prve minute?

- Da.

Oproštaj od navijača pobjedom i za vas?

- Sigurno bi to bilo dobro za mene, rezultati će se brzo zaboraviti, ali ostat će neki osječaj.

Brekalo ostaje ili odlazi?

- Dosta razgovaramo. Ja s igračem i ljudima u klubu. Svi žele da Josip ostane i svi rade sve da se to ostvari. Vidjet ćemo kakve će planove i ponude na ljeto imati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 11:51