Sport Hajduk

kadroviranje

Burić će imati nadzor nad drugom momčadi Hajduka, a Plišek stiže na mjesto voditelja Akademije?

kadroviranje

Akademija baluna "bijelih", točnije Akademija HNK Hajduk "Luka Kaliterna" čeka svoga voditelja, još je mjesto upražnjeno, nakon smjene Krešimira Gojuna.

Zasad se vidi da je efekt smjene Gojuna (koji je tri godine bio na čelu) neizravno doveo do razlaza s njemu bliskim Sinišom Oreščaninom koji je prije vođenja prve momčadi "bijelih" bio trener kadeta, pa potom i druge momčadi Hajduka.

A sad već bivši trener juniora Igor Tolić, nakon smjene Gojuna, platio je odštetu od pet plaća, samo da ode, prihvatio je poziv iz Osijeka i tamo preuzeo drugu momčad, Osijek B drugoligaški.

Istodobno, u Poljudu juniore sad vode Mislav Karoglan i Ivan Vukasović, Karoglan je bio predviđen za drugu momčad juniora, a sad ćemo vidjeti što će bit dalje kad je Tolić otišao, hoće li Karoglan preuzet i "prve" juniore? Ostavimo to novom šefu da odredi.

Cijela križaljka zapravo čeka šefa, a važno je napomenuti kako Mario Despotović ostaje i želi ostati raditi kao trener druge momčadi; kadete pak vodi Jure Srzić, pionire Marko Sičić...

Ono što bi se trebalo promijeniti, a to je da selekcija Hajduka B potpadne pod bližu ingerenciju trenera prve momčadi, Damira Burića. To tako normalno zvuči, međutim tako se u (pred)zadnje vrijeme nije činilo.

Prošle jeseni, drugu momčad stavit bliže sebi pokušavao je Zoran Vulić, pa je naišao na zid. I nije Vulić bio sam u takvim željama, nego i njegovi prethodnici Željko Kopić, Joan Carrillo... Pa ništa.

Sad bi Burić mogao doći u normalniju poziciju da kao glavni trener ima bliži uvid u događanja druge momčadi. Sama riječ to kaže, on je - glavni trener. A donedavno je druga momčad bila pod kapom šefa Akademije.

Uglavnom, na imenovanje šefa, voditelja Akademije ne bismo trebali dugo čekati. Spominjao se već Čeh Jiri Plišek, kao najozbiljniji kandidat, trenutačni voditelj Akademije Slavije, Hajdukova prijateljskog kluba iz Praga.

Smatra se da je Plišek veliki favorit, a bio je već u kombinacijama, doslovce fizički je bio u Poljudu prije tri godine na pregovorima uoči imenovanja Gojuna, ali je tada prevagnulo da se uzme prokušanog stručnjaka iz Dinama i Saudijske Arabije, a što je bio Gojun.

Sad je Plišek opet blizu, prvi pick. Iz Praga je stigao Stefan Simić, a mogao bi i Plišek. I za napomenu i Jirži tečno priča – hrvatski.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk