Sport Hajduk

Uoči derbija

Legenda Hajduka analizira bijele: Trebali su imati zamjenu za Vlašića!

Uoči derbija

- Mene najviše zabrinjava što je ostao dojam kao da igrači Hajduka protiv Cibalije nisu bili svjesni kakva im se prilika pruža s obzirom na kikseve Dinama i Rijeke, da bi pobjedama nad Cibalijom i Dinamom u što se nadam stigli na samo četiri boda zaostatka i potpuno se uključili u borbu za vrh. Premalo je tu bilo igre bez lopte, svatko je stajao na svojoj poziciji, nije bilo dovoljno pretrčavanja, otvaranja prostora za suigrače, a to su jako bitne stvari - kaže nam Stipe Pletikosa.

- Vjerujem da će im trener Carrillo u ovih pet dana ukazati na to i uspjeti napraviti pomak te da će se Hajduk vratiti u borbu za prvo mjesto. Pojavila se i sebičnost u igri, dvaput u prvom dijelu kod Hamze, jednom kod Bašića, a svi su imali suigrače u boljim pozicijama. Sve je to samo kulminiralo Saidovim nedodavanjem Ercegu. Ne znam što se događa. Mogu samo nagađati kakva je atmosfera među igračima, ne bih htio ni ulaziti u to, ali nadam se da će u ovih pet dana shvatiti kakva im se velika prilika otvara da se vrate u igru za prvo mjesto - nastavlja legendarni vratar bijelih.

- U analizama se ne bih više vraćao na Vlašića. On je otišao u Everton, njega više nema. Realno je bilo i za očekivati da će otići, ali onda trebaš imati pripremljenu zamjenu jer si stvorio određene automatizme u igri. Doduše, uglavnom su to prije bile duge lopte na Futacsa, spuštanje lopti na Ercega i Vlašića što je igra koja je njima dvojici odgovarala. Po meni Ercegu zbog njegovih utrčavanja u dubinu više odgovara igra u napadu, kao u drugom poluvremenu susreta protiv Cibalije kada se trener Carrillo odlučio za neke promjene, nego na krilu što je igrao u prvom poluvremenu. Kao da su se nakon odlaska Vlašića neke ofenzivne linije igre Hajduka malo poremetile. Međutim, nijedna momčad ne bi trebala ovisiti o jednom igraču.

- Uz rezultat jako bitan je i dojam, pogotovo pred utakmicu s Dinamom. Kada utakmicu otvoriš vodstvom u šestoj minuti ne očekuješ da ćeš biti u neizvjesnosti do zadnje minute. No, ima vremena do subote da se na treninzima igrači dobro skupe, da u derbiju izvuku najbolje iz sebe. Duboko vjerujem da će to i napraviti - zaključio je Pletikosa.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk