StoryEditor
SplitPRIOPĆENJE STOŽERA

Najgori dan dosad u Splitsko-dalmatinskoj županiji: novih 29 osoba zaraženo ‘koronom‘, prvi slučajevi u Makarskoj i Imotskom, oboljelo i 15 zubara

Piše PSD
1. travnja 2020. - 13:08
Tom Dubravec/Hanza Media

Novih 29 osoba pozitivno je na koronavirus na području Splitsko-dalmatinske županije. Tu je vijest nešto iza 13 sati u priopćenju odaslanom medijima objavio županijski Stožer civilne zaštite.

Od novooboljelih iz Splita je 14 osoba, iz Solina šest, iz Dugopolja tri, a iz Marine, Hrvaca, Dugog Rata, Makarske, Imotskog i Kaštela po jedna osoba. Uglavnom se radi o oboljelim osobama u samoizolaciji koji su bili u kontaktu s ranije potvrđeno oboljelima.

Na dan prvi travnja ukupno je 128 osoba zaraženo koronavirusom na području Splitsko-dalmatinske županije. Svi zaraženi su dobrog općeg zdravstvenog stanja.

Od ukupnog broja zaraženih 33 su zdravstvena djelatnika; od kojih sa Zavoda za hitnu medicinu 7, NZJZ 3, Doma zdravlja 1, KBC-a Split 5, privatnih ljekarni 1, privatnih stomatologa 15 i privatnih specijalističkih ordinacija 1. 146 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji, a u karanteni hotela Zagreb trenutno je osam osoba.

Trenutno se u Splitsko-dalmatinskoj županiji u samoizolaciji nalazi 2430 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 17:43