StoryEditorOCM
Slanopaštela

Tajna najbolje pohane ribe i povrća je u ovom receptu: dobit ćete najbolju smjesu za pripremu najhrskavijih zalogaja!

Piše Spiza SD
25. srpnja 2023. - 07:05

Svi kukaju da im se ne da stajati uz špaher po ljetnoj vrućini, a nitko ne bi odbio porciju pržene ribe ili pohanih tikvica i balancana. Kad svi vole hrskavo. Svima koji bi se rado mašili za malo friganog, otkrit ćemo jedan jako dobar recept za paštelu (to je ono tijesto koje vam treba za pohanje "na pariški"), pogodan za pripremu ribe, repića škampa, gljiva ili povrća, što vam je već u planu. 

Caka je u tome što se pored brašna koristi i kukuruzni škrob (gustin), zbog čega smjesa ima finiju teksturu pa je nakon prženja osobito hrskava. Da bi smjesa bila pahuljastija pa zbog toga u konačnici još finija brinu se i prašak za pecivo te mineralna voda, koja mora biti vrlo hladna. 

Još jedan savjet: nemojte pretjerati s miješanjem i nipošto nemojte smjesu mutiti mikserom. Takvim se postupkom oslobađa gluten iz brašna pa tijesto postaje žilavije.

Smjesa za pohanje na pariški

Sastojci:

100 g brašna
100 g kukuruznog škroba
200 ml hladne mineralne vode
1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli

Priprema:

Pomiješajte brašno, kukuruzni škrob, prašak za pecivo i sol.

Dodajte dobro rashlađenu mineralnu vodu, ali nemojte pretjerano mutiti. 

Ostavite smjesu da počiva barem 15-20 minuta u hladnjaku prije korištenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 02:19