Svi su čuli za bečki odrezak i po mnogima je on prototip pohanog mesa, no jeste li znali da postiji i minhenski odrezak? U Njemačkoj je gotovo jednako popularan kao onaj iz susjedne države, pa ga neki nazivaju i njemačkim odreskom.
Odlučite li se isprobati recept za ovo jelo, a to biste svakako trebali napraviti ako volite pohano, trebat će vam teleći odresci, koij se tradicionalno koriste u pripremi ovog specijaliteta. Naravno, teletinu možete zamijeniti junetinom ili svinjetinom, koja je također jako popularna kao opcija za ovo jelo.
Posebnost ovog recepta je u tome što se odresci prije paniranja premažu kombinacijom slatke gorušice i hrena, a kako bi bili još ukusniji, umjesto na ulju prže se na otopljenom maslacu.
Jelo se tradicionalno poslužuje vruće s pečenim ili prženim krumpirom i kriškama limuna.
Minhenski odrezak
Sastojci:
4 teleća odreska
4 žličice senfa
4 žličice naribanog hrena
3 žlice brašna
1 jaje
2 žlice mlijeka
200 g krušnih mrvica
maslac za prženje
sol, papar
Priprema:
Istanjite odreske batom za meso, posolite ih i popaprite pa ih s jedne strane premažite hrenom, a s druge senfom.,
Uvaljajte ih u brašno, jaja i mrvice i pržite na vrućem rastopljenom maslacu.
.Izvadite ih na upijajući papir pa poslužite vruće.