StoryEditorOCM
Slanobrzo i jednostavno

Zaželjeli ste se fine morske spize? Pripremite lignje u padeli: ako dodate ovo guštat ćete u umakanju kruha u sočni toć

Piše SD SPIZA
20. siječnja 2024. - 12:20

Lipo je za obid vratiti se našim ukusnim tradicionalnim jelima za koja mnogi misle da su komplicirana, dok zapravo ne mogu biti jednostavnija za pripremu. Ako ste se zaželjeli naše morske spize i domaćih jela, evo jednog odličnog i ukusnog recepta za šufigane lignje u padeli.

Vrlo je jednostavan za pripremu, a za razliku od autentičnog recepta s krumpirom, ovaj se kombinira s palentom, koja upija šug i pruža jelu novu notu okusa. Tajna posebne sočnosti umaka krije se u malo šalše, češnjaka i peršina koji, uz vino, čine fenomenalnu kombinaciju, u kojoj ćete, garantiramo, uživati za umakanje kruha. Lignje narežite na kolutiće, a dalje vam preostaje pratiti ovaj ukusan i brz recept...

Familija čeka, stoga se bacamo na recept! 

Šufigane lignje u padeli

Sastojci:

2-3 veće lignje
2 dcl maslinovog ulja
2 dcl bijelog vina, Malvazija
sol, papar
25 dag palente
1 žlica šalše
1 režanj češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

Lignje operite i očistite pa narežite na kolutiće. Kratko ih zapecite u vrućoj padeli na maslinovom ulju. Nakon nekoliko minuta podlijte bijelim vinom (najbolje Malvazijom), dodajte soli i papra po ukusu i poklopite sve da se dinsta otprilike 40 minuta na laganoj vatri.

Dok se lignje krčkaju, skuhajte palentu pa je ostavite da se hladi.

Posljednjih deset minuta kuhanja ključno je za posebnu slasnost toća... Lignjama dodajte žlicu šalše, jedan režanj sitno nasjeckanog češnjaka i peršina. Sve promiješajte i ponovno poklopite da zakuha i da se spoje okusi u jelu.

Jelo je gotovo onda kad se stvori blagi i prozirni šug. Servirajte ga toplog, s palentom i rashlađenom čašom vina.

Živili!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 23:32