StoryEditorOCM
SlanoBRZO I SOČNO

Utažite želju za slatkim preukusnim mrvičastim kolačem od šljiva, savršeno će se uklopiti uz šalicu kave nakon ručka

Piše SD SPIZA
22. rujna 2023. - 08:10

Kasno ljeto i početak jeseni rezervirani su za šljive. Ova voćka savršeno se ljubi i sa slanim i sa slatkim te se može kombinirati s hrpom začina. Dok su police prepune svježih i sočnih šljiva, prava bi šteta bila ne isprobati barem jedan slatki recept sa šljivama. Opcija je jako puno, a ako se ne možete odlučiti što bi prvo isprobali mi imamo rješenje za vas - mrvičasti kolač sa šljivama. 

Neodoljiva kombinacija sočnih šljiva i slatkog tijesta zadovoljit će i najzahtjevnije nepce. Priprema je brza i jednostavna, obećavamo da nećete požaliti što ste se upustili u pečenje. Savršeno će pasati uz kavu i ćakulu nakon ručka, a ako dodate i kuglicu sladoleda od vanilije rapsodija okusa je zagarantirana. 

Mrvičasti kolač sa šljivama

Sastojci:

800 g zrelih šljiva
50 g smeđeg šećera
1 žličica mljevenog cimeta
1 žličica glatkog brašna
korica jedne naranče
250 g glatkog brašna
150 g maslaca
80 g šećera u prahu
80 g šećera
50 g mljevenih badema

Priprema:

Šljive narežite na komadiće i posložite ih u vatrostalnu posudu promjera 28 cm. Promiješajte šećer, narančinu koricu, cimet i žličicu brašna te mješavinu pospite po šljivama. Dok pripremate tijesto pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.

Za mrvičasto tijesto komadiće maslaca ručno izmiješajte s brašnom te dodajte šećer, mljevene bademe i šećer u prahu. Tijesto rasporedite po šljivama i pecite u pećnici 30-40 minuta dok ne poprimi rumenu boju. 

Ohladite 15 minuta prije posluživanja i uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:10