Bez punjenih paprika i tikvica mnogi ne mogu niti zamisliti ljeto, a i punjeni patlidžani imaju svoju vojsku obožavatelja. Ali što je s punjenim rajčicama? Nitko ih niti ne spominje. Barem ne kod nas. Jer u nekim drugim gastronomskim tradicijama punjene su pome veliki specijalitet - na primjer, Grci ih vole kombinirati s mljevenim mesom ili feta sirom, Talijani s nadjevima na bazi riže ili začinskog bilja, krušnih mrvica i ribanog tvrdog sira, u Indiji ih pune krumpirom, rižom i sirom paneer, na Bliskom istoku su im najdraže s mljevenom janjetinom i puno jakih začina, a tek da vidite što im sve rade u Meksiku... Postoji jako puno dobrih recepata za punjene pome, a u svom tom obilju neki osobito privlače pažnju. S dobrim razlogom.
StoryEditorOCM
Slano4 top ideje
Svi pune paprike, patlidžane i tikvice, ali što je s rajčicama? Zbog ovih ćete se recepata zaljubiti u punjene pome
18. kolovoza 2023. - 11:11