Sarme su klasik kojem se rado vraćamo svake zime, a nekima su toliko drage da ih priprmaju i kad nije baš toliko hladno. Nećemo vam se miješati u navike konzumiranja omiljenog jela, samo ćemo vam skrenuti pažnju na jednu ideju koja je postala jako popularna. Nekima su sarme pripremljena na ovaj način još draže od klasičnih.
Riječ je o sarmama iz pećnice. Prenosimo vam recept pa provjerite jesu li i vama sarme draže kad se pripreme prema ovoj metodi...
Sarme iz pećnice
Sastojci
700 g junetine
300 g svinjetine
250 g pancete
180 g riže
70 g pancete
20 g soli
200 ml umaka od rajčice
2 luka
2 češnja češnjaka
1 veća glavica kiselog kupusa
½ vezice peršina
1 ½ žličica mljevene paprike
goveđi temeljac
ulje
sol, papar
Priprema
Nasjeckajte obje glavice luka, češnjak i oko 70 grama pancete...