StoryEditorOCM
Slanoideja za ručak

Rižot s janjetinom, graškom i puno začina: ovako ga pripremaju na suprotnoj obali Mediterana, recept im je odličan!

Piše Spiza SD
14. lipnja 2023. - 15:03

Rižot je uvijek dobra ideja, a kad mu se pridruže jedna povoljna i jedna sezonska namirnica onda je još bolja. Sve te uvjete zadovoljava ovaj odličan i ekonomičan recept za libanonsku začinjenu rižu, odnosno Bazella w Riz. Izvorno se priprema s janjetinom ili govedinom, a vi sastojke prilagodite svom ukusu.

Libanonska riža s janjetinom i graškom

Sastojci:

500 g riže
500 g mljevenog mesa
200 g graška
3-4 mahune kardamoma
1 veći luk
1 mrkva
1 list lovora
1 žlica svježe metvice ili žličica suhe
1/2 žličice bijelog papra
1/2 žličice cimeta
1/4 žličice mljevenog klinčića
temeljac
sol, papar

Priprema:

Skuhajte rižu u temeljcu.

Za to vrijeme popržite nasjeckani luk, kad postane staklast dodajte mu mrkvu nasjeckanu na kockice, lovor, kardamomom, cimet i klinčiće pa kratko dinstajte dok ne zamiriše.

Dodajte meso i dinstajte desetak minuta. Zatim dodajte grašak, promiješajte i poklopite pa kuhajte na srednjoj vatri 20-ak minuta. 

Posolite, popaprite, dodajte rižu i pospite metvicom te poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 22:38