StoryEditorOCM
Slanojednostavno

Kelj s kobasicom još je bolji po ovom starom dobrom receptu: gotov je za pola sata, evo što dodati za primamljiviji okus

Piše T.S.M.
18. prosinca 2023. - 12:30

Zeleno lisnato povrće ubraja se među najzdravije namirnice na svijetu, sjetimo se samo blitve koja se našla u samom vrhu tog popisa, a slično vrijedi i za špinat te različite vrste lisnatog kupusa. Međutim, zimi nam ga se često baš i ne da jesti ili ga se nekako ne sjetimo pored sveg onog kiselog kupusa, graha i različitih mesnih specijaliteta.

Srećom, postoje jako dobri recepti s povrćem i namirnicama koje zimi volimo jesti, a jedan od njih je starinski recept iz Toskane koji kombinira kelj i kobasice s češnjakom i majčinom dušicom, koja jelu daje još bolji okus. Funkcionira i s raštikom pa ga prilagodite onome što vam je draže ili što vam se nađe pri ruci.

Kelj s kobasicom

Sastojci:

500-700 g kelja
450 g sjeckane rajčice
2 kobasice
2 češnja češnjaka
2 krumpira
1 grančica majčine dušice
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Operite povrće, uklonite tvrdi središnji dio svakog lista, a ostatak narežite na trakice.

U tavi zagrijte ulje i na njemu popržite dva cijela češnja češnjaka, zatim dodajte kelj, posolite, poklopite i kluhajte na laganoj vatri dok povrće ne svene.

Zatim dodajte rajčicu, promiješajte, malo pojačajte vatru i pustite da se kuha dok ne narežete kobasice i krumpir. Nakon što ste i njih dodali, zalijte vodom, posolite, dodajte majčinu dušicu i poklopite pa kuhajte dvadesetak minuta, odnosno dok se krumpir ne skuha.

Izvadite režnjeve češnjaka i grančicu majčine dušice, po želji kuhajte još kratko bez poklopca da ispari višak tekućine ili poslužite odmah uz komad prepečenog kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:06