StoryEditorOCM
Slanowinter is coming!

Kako pripremiti rajčice za zimnicu? Donosimo najlakši recept bez konzervansa: okus će ostati sačuvan, a povrće svježe!

Piše SD SPIZA
26. kolovoza 2023. - 09:47

Nakon paklenih vrućina stiže nam dugoočekivano zahlađenje i pravo vrijeme za planiranje svojih zimnica. Zimi volimo fino papat‘, ali zašto ne uživati i u najdražem ljetnom povrću? Kako biste sačuvali ljeto u teglicama, donosimo jednu odličnu ideju koju ovih dana možete pripremiti za hladnije dane - salatu od poma! 

Za ukusnu i dobru zimnicu najvažnije je da sastojci budu svježi i zdravi. Ne trebamo napominjati kako tegle prethodno trebate sterilizirati i provjeriti poklopce. Za ovu pripremu možete iskoristiti bilo koju vrstu poma, a što je najbolje od svega - ne treba vam konzervans i priprema ne može biti jednostavnija! Ukus će ostati sačuvan, a plodovi svježi za pravo uživanje tijekom kišnih i hladnijih dana. 

Za ovu zimnicu količinu možete prilagođavati po želji. Pripremite onoliko koliko želite sačuvati. U ovom receptu u jednu teglu stane otprilike 20 cherry rajčica i 5-6 većih. A sad se ‘bacimo‘ u pripremu...

Zimnica od domaćih rajčica

Sastojci:

cherry rajčice
rajčice

Za teglu od 1 l:

kopar
peršin
1-2 češnja češnjaka
1 lovorov list
5-7 zrna crnog papra
pola glavice luka
2 žličica soli
2 žlice šećera
1 žlica octa

Priprema:

Operite rajčice, a češnjak, luk, kopar i peršin nasjeckajte na sitno. Pripazite da tegle prethodno sterilizirate. U njih potom prvo stavite kopar i peršin, zatim lovorov list, papar i češnjak, a onda s cherry rajčicama napunite pola tegle i dodajte luk, sol i šećer pa ostale rajčice. Za kraj dodajte kopar i žlicu octa.

Prelijte sve kipućom vodom i ostavite teglu da odstoji 10-ak minuta u loncu napunjenom vrućom vodom. Nakon toga obrišite teglu, malo je protresite i ostavite je okrenutu naopako. Svoje zimnice skladištite na zamračenom mjestu. 

Pripazite da, ako stavljate veće komade rajčice, prethodno ih prerežite na pola ili na četvrtine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:41