StoryEditorOCM
Slanosavršena srdela

‘Hraniteljica Dalmacije‘ nije nam dovoljno često na jelovniku, ispravimo to ovim fantastičnim receptima! Lizat ćete prste

Piše Tea Sumić Miletić
8. rujna 2023. - 11:59

Srdela se s pravom naziva hraniteljicom Dalmacije, no teško se oteti dojmu da te iznimno zdrave ribe, koja je othranila generacije - bilo doslovno, bilo kao izvor prihoda - danas jede puno manje nego što bi bilo preporučljivo. Nutricionisti nas uporno nagovaraju da plavu ribu poput srdele što češće uvrstimo na jelovnike pa spominju da je puna vrijednih sastojaka poput proteina, omega-3 masnih kiselina, kalcija, joda, magnezija, selena, vitamina A, B i D, zbog čega se redovitom konzumacijom ove ribe za čak 50 posto smanjuje rizik od bolesti krvožilnog sustava, potiče zdravlje živčanog sustava i mozga, pomaže izgradnja mišićnog tkiva, podržava zdravlje kostiju i smanjuje rizik od osteoporoze.

Ali to nas njihovo nutkanje nekako i ne zanima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 09:06