StoryEditorOCM
ShowbizPOSVE INTIMNO

Veliki razgovor s Jelenom Rozgom o ljubavi, karijeri, propalom koncertu: ‘Više od svega bih željela vlastito dijete‘

Piše Ivana Kapetanović
27. veljače 2023. - 14:10

Jelena Rozga jedna je od najvećih glazbenih zvijezda u regiji. Prva je žena koja je napunila splitsku arenu, nedavno je isto napravila i sa zagrebačkom na kojoj je napravila spektakl na razini svjetskih produkcija, a uskoro je čeka i beogradska arena. 

Brojni hitovi i pozitivna energija učinili su je miljenicom publike kod nas i na Balkanu. Već dugo dugo godina Jelena vlada scenom, a u životu se puno toga morala odreći da dođe do samog vrha zvjezdanog neba. 

Baš ovaj mjesec obilježava 27 godina karijere, a  Jelena nam se otvorila o svemu...  emocijama, Arenama, novom albumu, Splitu, saznali smo hoće li ikad napraviti neki operacijski zahvat, a i je li njeno srce zauzeto te priželjkuje li vlastito dijete... 

Ovaj mjesec si napunila 27 godina karijere! Kako je biti u vrhu regionalne glazbene scene?

Ponekad mislim kad vidim brojku 27 da se radi o nekoj drugoj osobi. 27 godina karijere proletilo je nevjerojatnom brzinom. Bio je to lijep put, trnovit put. Da li sam mogla zamisliti da će mi se ispuniti sve zelje ? Na tom putu sam razmišljala samo pozitivno, radila sam puno, stvarala s divnim i kvalitetnim ljudima ono što najviše volim, a to je glazba.

Bi li što promijenila?

Zašto uopće razmišljati o tome? Bilo je onako kako je trebalo biti.

image
John Pavlis

Čega si se sve trebala odreći da dođeš do ovoga?

Svaki posao je odricanje. Ne samo moj posao. Dok sam plesala balet odricala sam se mnogih stvari koje su radili moji vršnjaci. Nisam išla na klizanje, nisam išla na snijeg, uvijek sam morala paziti da ne povrijedim nogu... ali isto tako sam za ovih 27 godina bila na jako puno lijepih mjesta i puno stvari vidjela upravo zahvaljujući mojoj profesiji.

Puno rada, discipline, ulaganja treba u svaki posao, tako sam i ja puno svega uložila, ništa mi nije palo s neba i ništa se nije desilo preko noći.

Znamo da si vezana puno za Split. Bi li ti možda bilo lakše da živiš u Zagrebu, bliže ‘oltaru‘?

Nije šta je lakše u životu nego šta je lipše, a to je Split.

Trebao je biti i koncert u splitskoj areni, no kako ga nažalost neće biti? Kako ti je ta vijest pala?

Najtužnija na svijetu ...

Nedavno si izdala akustični album "Minut srca mog". Kako si došla na tu ideju? Što ti taj album predstavlja?

O ovoj bi temi mogla pričat satima, jer to je jedna od mojih najdražih i najljepših stvari koje sam napravila u karijeri. Mjesecima, godinama sam radila na tom albumu, a na ideju sam došla nakon nastupa na jednom radiju. Po broju klikova sam shvatila koliko ljude vole te starije pjesme i koliko su ljudi željni tih sentimentalnih pjesama, emocija.

Najteži dio je bio izabrati koje će se pjesme nać na tom albumu jer toliko je velikih pjesama. Najprije sam izabrala 10, ali sam onda došla do brojke 19 i tad sam rekla dosta. Moralo se negdje stati haha! S producentom Skansijem sam guštala šest mjeseci radeći u njegovom studiju, i taj osjećaj kada smo završili album, nekako kao da sam ispunila sebi jednu od najvećih želja.

Suze su vrcale na sve strane dok smo preslušavali album, i sama promocija albuma je bila divna... Ispunjenje mog životnog sna i jako sam ponosna na taj projekt.

Bila si prva žena koja je napunila splitsku arenu. Kakav je to osjećaj?

Nisam mogla vjerovati da se meni sve to dešava, da ću stati pred rasprodanu arenu, pred moju splitsku publiku... To je bilo nevjerojatno i zato mi je još više žao što to nisam mogla u ovoj godini ponoviti.

Nedavno si napravila spektakl i u prepunoj zagrebačkoj areni. Čak si se i rasplakala tijekom koncerta... Što ti je najemotivnije?

To je bila moja prva zagrebačka arena, početak moje turneje, bila sam potpuno fokusirana i predana cijelom tom projektu na kojem je sudjelovalo jako puno ljudi. Napravili smo produkciju koja nije viđena na našim prostorima, bilo je jako stresno, ali i posebno. Od ujutro do kasno uvečer sam bila u punom pogonu, ali taj dan je bio nevjerojatan, pun emocija, pun ljubavi. Pamtit ću ga cijeli život.

image
Lucija Ocko/Cropix

Uskoro ćeš nastupati i u beogradskoj areni... Što ih tamo očekuje?

Svaki koncert mi znači, evo i beogradska arena je za koji dan rasprodana, ima li što ljepše? Očekujem isto toliko ljubavi i emocije i sjajan spektakl kao i u zagrebačkoj areni.

S kim bi još voljela snimiti duet, a da do sada nisi?

Trenutno ne razmišljam o duetima. U budućnosti svakako.

image
John Pavlis

Već dugo nemamo neku mlađu žensku zvijezdu nakon tebe, recimo tvoju nasljednicu. Kome to prognoziraš? 

Ne treba nitko naslijediti mene, ali svakako vidim veliki potencijal u svojoj splitskoj kolegici Loreni Bućan.

Rekla si jednom prilikom: ‘Kad sam počela karijeru prije 25 godina, više sam se bojala intervjua nego prvog nastupa‘. Bojiš li se i danas intervjua?

Danas se ničega ne bojim.

Rozga je jedna od najpoželjnijih i najljepših Hrvatica. Je li tvoje srce zauzeto?

Uvijek je zauzeto.

Znamo da si u super odnosima s Huljićima... Kakva je malena Alba?

Alba je predivna i prelijepa curica, za ljubit je non stop.

Dosta i povezana s nećakinjom i nećakom. Obožavaju te djeca i ti njih. Priželjkuješ li i vlastito dijete u skorijoj budućnosti? 

Strašno sam ponosna na njih, moja nećakinja je izrasla u veliku curu koja zna što hoće i ima svoj put, a nećak je dijete koje još otkriva stvari, presladak je. Ponosna sam što su dobri ljudi. Naravno da bi željela više od svega vlastito dijete.

image
John Pavlis

Jedna si od zaista rijetkih koja nema operacijskih zahvata. Što bi se trebalo dogoditi da napraviš neki zahvat?

Nikad ništa neću mijenjati na sebi, ovo sam ja, takva kakva jesam.

Što te uzruja i rastuži, a što te najviše razveseli?

Ljudska nepravda, ovo što se danas dešava u svijetu i stvari na koje ne možemo utjecati... potresi, bolesti. Razveseljavaju me dobri ljudi, prijatelji, obitelj, moj Ringo i svaki koncert.

Vjeruješ li u horoskop? Znamo da si lavica...

Mislim da sam prava lavica, borbena, pazim na svoje, volim ljubav, volim je davati, ali i primati.

image
Dino Avdić/ Culture Club Revelin/

Kakav odmor je za tebe idealan? Kako voliš provoditi slobodno vrijeme?

Ponekad mislim da se ne mogu odmoriti zato što je glazba sastavni dio mog života, ne umara me, ispunjava me, pogotovo od kad radim na novoj pjesmi... Upravo sam u toj fazi kada razmišljam kakvu sljedeću pjesmu da mi naprave Vjekoslava i  Tonći.

image
Davor Pongracic/Cropix

To me opušta, ali istovremeno je prisutan i osjećaj odgovornosti jer želim najbolje za svoju publiku.

Najviše volim kada imam vremena otići na rivu i popit kavu, ali isto tako, dugo nisam bila na nekom putu, tako da se i to može dogoditi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 07:40