stdClass Object ( [id] => 558506 [title] => Njujorški Carnegie Hall, londonski Royal Albert Hall, pariška Olympia, Opera House u Sydneyju... Otišao je Oliver, ali ispunio je sve dječačke snove [alias] => njujorski-carnegie-hall-londonski-royal-albert-hall-pariska-olympia-opera-house-u-sydneyju-otisao-je-oliver-ali-ispunio-je-sve-djecacke-snove [catid] => 264 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

– Nisan razmišlja kako ću dovde dogurat, sve ove godine samo san piva... Srića da me poslužilo zdravlje – kazao nam je prije godinu i pol dana Oliver Dragojević, najavljujući slavljenički rođendanski koncert “Oliverovih 70”, održan u zagrebačkoj Areni u ožujku prošle godine. Kao da je nešto slutio... Samo osam mjeseci nakon tih riječi dijagnosticirana mu je teška bolest koja ga je, usprkos njegovoj silnoj želji, spriječila da rođendansko slavlje ponovi na dvama prosinačkim koncertima u Splitu.
U protekloj godini obilježavanja njegove okrugle rođendanske obljetnice, pjevač jedinstvenoga glasa i pola stoljeća duge karijere u zagrebačkoj Areni je održao koncert za pamćenje, izvodeći antologijski repertoar u pomalo soundtrackovskom ruhu, zahvaljujući aranžmanima Ranka Rihtmana, uz pratnju Zagrebačke filharmonije, pod ravnanjem prijatelja i suradnika maestra Alana Bjelinskog, podršku neizostavnih “Dupina”, te bliskih glazbenih prijatelja poput Elvisa Stanića, Ante Gele i Antonija Serrana. 
Proteklih je godina istinski uživao u nastupima tog tipa hraneći dušu gostovanjima u najpoznatijim koncertnim dvoranama svijeta. Bili su to njegovi novi glazbeni vrhunci, ispunjenja dječačkih snova nakon što se odavna prometnuo u jedinstven fenomen hrvatske pop glazbe, uživajući povlašteno mjesto na sceni, a pritom ostajući dodirljiv svakom pokloniku, otvoren za suradnju s kolegama i sudjelovanje u mnogim projektima.
Carnegie Hall, 
Royal Albert Hall...
Newyorški Carnegie Hall, londonski Royal Albert Hall, pariška Olympia, Opera House u Sydneyju, bečki Konzerthaus, lasvegaški Pearl Theatre... – u proteklih 15-ak godina silno se radovao koncertima u poznatim svjetskim dvoranama na čije su se pozornice penjali najveći velikani nota.
Sve je počelo s pariškom Olympijom u travnju 2006. – Oliveru je oduvijek bila želja zapjevati u prepunoj legendarnoj Olympiji u kojoj su pjevali i snimali live albume neki od njegovih idola, poput Raya Charlesa ili Gilberta Becauda. Isto mu se i samome ostvarilo, pa je izvrstan koncert u čuvenoj pariškoj dvorani ovjekovječio na dvostrukom albumu u izdanju Aquarius Recordsa, koji je u to vrijeme, nakon Oliverovih trideset godina vjernosti Jugotonu/Croatia Recordsu, postao njegova nova diskografska kuća objavom studijskog albuma “Vridilo je”.
Oliver je u Parizu dao sve od sebe, baš kao što se u godinama koje su dolazile davao publici u New Yorku, Londonu, Beču... u ekskluzivnom glazbenom izdanju praćen iznimnim instrumentalistima. Uzbuđenja je isprva uvijek dijelio s Alanom Bjelinskim i Antom Gelom, dvojcem koji je najbolje ćutio njegove glazbene želje i zvuk kojemu je težio. A onda bi se bacili na posao odijevajući njegove uspješnice u najraskošnija glazbena ruha za gušt publici, naravno i samom Oliveru.
26 sati putovali autobusom
U listopadu 2008. kozmički Dalmatinac je osvojio newyorški Carnegie Hall. Nastup u kultnoj američkoj dvorani bio je pravi podvig, jer je splitski pjevač bio jedini hrvatski glazbenik kojemu je to do tada pošlo za rukom.
– Ovo je ispunjenje mojega dječačkog sna... – priznao je uoči nastupa u legendarnoj dvorani Oliver, ne krijući koliko je počašćen što će imati priliku pjevati na čuvenoj američkoj koncertnoj adresi.
– Carnegie Hall je jedna stara dvorana, a ja sam jedan stari pjevač, još ako mi pristanu gostovat neki stari uzori... – još tada se šalio na račun svojih godina najavljujući newyorško gostovanje “Oliver i prijatelji” na koje je preko oceana, uz dvojac Bjelinski – Gelo i “Dupine”, sa sobom poveo i saksofonista Dražena Bogdanovića, perkusionista Borisa Popova i basista Roberta Vrbančića. 
U nastupu pripremanom godinu i pol dana pratili su ga i poznati američki jazz glazbenici, klavijaturist Jason Linder i bubnjar Antonio Sanchez, kao i gudački orkestar iz Julliard Schoool, Curtis instituta i Manhattan muzičkog fakulteta. Više nego dobro znanim glazbenim programom sa zvukom na tragu fusiona soula i jazza, te neizbježnog Mediterana, Oliver je oduševio više od 2500 posjetitelja.
U publicu su većinom sjedili iseljeni Hrvati i njihovi potomci koji žive i rade u New Yorku i obližnjem New Jerseyu, ali bilo je i sunarodnjaka koji su na koncert doputovali iz Washingtona, Chicaga, Los Angelesa... Kako je Oliver oduvijek bio omiljeni pjevač i u susjednim državama tako je na koncertu u New Yorku bilo i iseljenika iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, te manji broj Amerikanaca uglavnom na neki način povezanih s Hrvatima. Kako bi stigao na svoj koncert u londonskom Royal Albert Hallu, u travnju 2010., Oliver Dragojević je do engleske metropole čak 26 sati putovao autobusom. 
S njim su bili i Zagrebački solisti te Alan Bjelinski, dok su ostali suradnici krenuli na put kasnije u drugom autobusu. Avionom se do Otoka nije moglo zbog aktiviranja vulkana na Islandu uslijed čega se oblikovao oblak dima i prašine, koji je paralizirao zračni promet u velikom dijelu Europe. Oliver se nije dao smesti, toliko mu je značio godinu prije ugovoreni nastup u Royal Albert Hallu, premda se, putujući od Zagreba, preko Slovenije, Austrije, Njemačke, Belgije i Francuske do Engleske, prilično umorio. U Londonu je nakon pariške Olympije, newyorškog Carnegie Halla i bečkog Konzerthausa, odsanjao još jedan dječački san.
– Dame i gospodo, jači smo od svega i drago mi je što smo se našli, iako nas je malo omelo ovo s vulkanom... – pozdravio je Oliver više od dvije tisuće obožavatelja u Royal Albert Hallu uoči trosatnog koncerta započetog s “Dobro jutro, tugo”, te okončanim bisom “Samo za nju”. Naravno, ni London nije smio ni mogao proći bez Ante Gele i “Dupina”, a splitskom pjevaču pridružili su se na sceni i Marko Tolja, čelist Stjepan Hauser, te pjevači London Gospel zbora, poznati po suradnji s Eltonom Johnom, koji su s Oliverom otpjevali “Dobar dan”, “You’ve Got a Friend”, te završnu “Vjeruj u ljubav”.
– Osjećao sam se savršeno, pet puta sam skoro ostao bez daha koliko je bila dobra atmosfera – bio je oduševljen Oliver nakon londonskog koncerta.
U studenom 2011. zatvorio je krug gostovanja u sebi najdražim svjetskim dvoranama rasprodanim koncertom u Sydney Opera Houseu u dalekoj Australiji.
– Nisam imao vremena za posebne rituale, jednostavno sam izišao na pozornicu. Nije mi bilo svejedno, ali publika me oslobodila napetosti već u prvoj minuti. Na sve su pljeskali i vikali i baš je bilo dobro – bio je to tipičan Oliverov način za izreći koliko se sjajno osjećao na pozornici. Nikad previše riječi, emocije su prštale kroz glazbu...
Konačno u rujnu 2015. kročio je i na scenu glasovitog Pearl Theatrea u Las Vegasu. Bila je to još jedna od onih večeri za koje je znao da će ih pamtiti cijeloga života. Mislio ih je doživjeti još... Još je uvijek bio “gladan” glazbe – nakon toliko godina s jednakim je žarom i voljom sjedao za klavir, svirao, pjevao, snimao nove pjesme i koncertirao. Je li uopće imao neispunjenih glazbenih želja, prešuti li se spomen imena njegova idola Stevieja Wondera?
– Ima san jednu ideju za koncert s Berlinskom filharmonijom, jedan naš čovik je bio važna faca tamo i prije nešto vrimena bili smo došli do ozbiljne faze u dogovorima, ali je to onda, iz ne sjećam se više kojih razloga, stalo. Možda su me čuli pa su se predomislili – nikad bez duha nije ostao Oliver.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Adio, legendo! [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2018-07-29 19:44:08 [created_by] => 3183 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2018-07-30 07:24:47 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2018-07-29 21:25:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 18621 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 264 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti za kvalitetan život [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [page_title] => Život [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/Images/2018/07/29/SD Portal/10138181.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "1920x1280" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38114596 Threads: 5 Questions: 7081007925 Slow queries: 3296737 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 607921808 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /mozaik/zivot/njujorski-carnegie-hall-londonski-royal-albert-hall-pariska-olympia-opera-house-u-sydneyju-otisao-je-oliver-ali-ispunio-je-sve-djecacke-snove-558506 [printLink] => /mozaik/zivot/njujorski-carnegie-hall-londonski-royal-albert-hall-pariska-olympia-opera-house-u-sydneyju-otisao-je-oliver-ali-ispunio-je-sve-djecacke-snove-558506?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 345231 [name] => Oliver Dragojević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => oliver-dragojevic [link] => /tag/oliver-dragojevic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 403259 [name] => Odlazak Olivera [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => odlazak-olivera [link] => /tag/odlazak-olivera ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Adio, legendo! [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Njujorški Carnegie Hall, londonski Royal Albert Hall, pariška Olympia, Opera House u Sydneyju... Otišao je Oliver, ali ispunio je sve dječačke snove [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3183 [name] => Mirela Goreta [username] => mirela-goreta [email] => mirela-goreta@sd.hr [password] => $2y$10$KLqvjYODhlreLm54EO849.jVWE3S5eHZDGphl1.9jzT8Yas9vbzum [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/mirela-goreta-3183 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1701 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4ef0042ff0a20dabc8a5f03fe4953640?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/07/29/SD Portal/10138181.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/07/29/SD Portal/10138181.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

– Nisan razmišlja kako ću dovde dogurat, sve ove godine samo san piva... Srića da me poslužilo zdravlje – kazao nam je prije godinu i pol dana Oliver Dragojević, najavljujući slavljenički rođendanski koncert “Oliverovih 70”, održan u zagrebačkoj Areni u ožujku prošle godine. Kao da je nešto slutio... Samo osam mjeseci nakon tih riječi dijagnosticirana mu je teška bolest koja ga je, usprkos njegovoj silnoj želji, spriječila da rođendansko slavlje ponovi na dvama prosinačkim koncertima u Splitu.
U protekloj godini obilježavanja njegove okrugle rođendanske obljetnice, pjevač jedinstvenoga glasa i pola stoljeća duge karijere u zagrebačkoj Areni je održao koncert za pamćenje, izvodeći antologijski repertoar u pomalo soundtrackovskom ruhu, zahvaljujući aranžmanima Ranka Rihtmana, uz pratnju Zagrebačke filharmonije, pod ravnanjem prijatelja i suradnika maestra Alana Bjelinskog, podršku neizostavnih “Dupina”, te bliskih glazbenih prijatelja poput Elvisa Stanića, Ante Gele i Antonija Serrana. 
Proteklih je godina istinski uživao u nastupima tog tipa hraneći dušu gostovanjima u najpoznatijim koncertnim dvoranama svijeta. Bili su to njegovi novi glazbeni vrhunci, ispunjenja dječačkih snova nakon što se odavna prometnuo u jedinstven fenomen hrvatske pop glazbe, uživajući povlašteno mjesto na sceni, a pritom ostajući dodirljiv svakom pokloniku, otvoren za suradnju s kolegama i sudjelovanje u mnogim projektima.
Carnegie Hall, 
Royal Albert Hall...
Newyorški Carnegie Hall, londonski Royal Albert Hall, pariška Olympia, Opera House u Sydneyju, bečki Konzerthaus, lasvegaški Pearl Theatre... – u proteklih 15-ak godina silno se radovao koncertima u poznatim svjetskim dvoranama na čije su se pozornice penjali najveći velikani nota.
Sve je počelo s pariškom Olympijom u travnju 2006. – Oliveru je oduvijek bila želja zapjevati u prepunoj legendarnoj Olympiji u kojoj su pjevali i snimali live albume neki od njegovih idola, poput Raya Charlesa ili Gilberta Becauda. Isto mu se i samome ostvarilo, pa je izvrstan koncert u čuvenoj pariškoj dvorani ovjekovječio na dvostrukom albumu u izdanju Aquarius Recordsa, koji je u to vrijeme, nakon Oliverovih trideset godina vjernosti Jugotonu/Croatia Recordsu, postao njegova nova diskografska kuća objavom studijskog albuma “Vridilo je”.
Oliver je u Parizu dao sve od sebe, baš kao što se u godinama koje su dolazile davao publici u New Yorku, Londonu, Beču... u ekskluzivnom glazbenom izdanju praćen iznimnim instrumentalistima. Uzbuđenja je isprva uvijek dijelio s Alanom Bjelinskim i Antom Gelom, dvojcem koji je najbolje ćutio njegove glazbene želje i zvuk kojemu je težio. A onda bi se bacili na posao odijevajući njegove uspješnice u najraskošnija glazbena ruha za gušt publici, naravno i samom Oliveru.
26 sati putovali autobusom
U listopadu 2008. kozmički Dalmatinac je osvojio newyorški Carnegie Hall. Nastup u kultnoj američkoj dvorani bio je pravi podvig, jer je splitski pjevač bio jedini hrvatski glazbenik kojemu je to do tada pošlo za rukom.
– Ovo je ispunjenje mojega dječačkog sna... – priznao je uoči nastupa u legendarnoj dvorani Oliver, ne krijući koliko je počašćen što će imati priliku pjevati na čuvenoj američkoj koncertnoj adresi.
– Carnegie Hall je jedna stara dvorana, a ja sam jedan stari pjevač, još ako mi pristanu gostovat neki stari uzori... – još tada se šalio na račun svojih godina najavljujući newyorško gostovanje “Oliver i prijatelji” na koje je preko oceana, uz dvojac Bjelinski – Gelo i “Dupine”, sa sobom poveo i saksofonista Dražena Bogdanovića, perkusionista Borisa Popova i basista Roberta Vrbančića. 
U nastupu pripremanom godinu i pol dana pratili su ga i poznati američki jazz glazbenici, klavijaturist Jason Linder i bubnjar Antonio Sanchez, kao i gudački orkestar iz Julliard Schoool, Curtis instituta i Manhattan muzičkog fakulteta. Više nego dobro znanim glazbenim programom sa zvukom na tragu fusiona soula i jazza, te neizbježnog Mediterana, Oliver je oduševio više od 2500 posjetitelja.
U publicu su većinom sjedili iseljeni Hrvati i njihovi potomci koji žive i rade u New Yorku i obližnjem New Jerseyu, ali bilo je i sunarodnjaka koji su na koncert doputovali iz Washingtona, Chicaga, Los Angelesa... Kako je Oliver oduvijek bio omiljeni pjevač i u susjednim državama tako je na koncertu u New Yorku bilo i iseljenika iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, te manji broj Amerikanaca uglavnom na neki način povezanih s Hrvatima. Kako bi stigao na svoj koncert u londonskom Royal Albert Hallu, u travnju 2010., Oliver Dragojević je do engleske metropole čak 26 sati putovao autobusom. 
S njim su bili i Zagrebački solisti te Alan Bjelinski, dok su ostali suradnici krenuli na put kasnije u drugom autobusu. Avionom se do Otoka nije moglo zbog aktiviranja vulkana na Islandu uslijed čega se oblikovao oblak dima i prašine, koji je paralizirao zračni promet u velikom dijelu Europe. Oliver se nije dao smesti, toliko mu je značio godinu prije ugovoreni nastup u Royal Albert Hallu, premda se, putujući od Zagreba, preko Slovenije, Austrije, Njemačke, Belgije i Francuske do Engleske, prilično umorio. U Londonu je nakon pariške Olympije, newyorškog Carnegie Halla i bečkog Konzerthausa, odsanjao još jedan dječački san.
– Dame i gospodo, jači smo od svega i drago mi je što smo se našli, iako nas je malo omelo ovo s vulkanom... – pozdravio je Oliver više od dvije tisuće obožavatelja u Royal Albert Hallu uoči trosatnog koncerta započetog s “Dobro jutro, tugo”, te okončanim bisom “Samo za nju”. Naravno, ni London nije smio ni mogao proći bez Ante Gele i “Dupina”, a splitskom pjevaču pridružili su se na sceni i Marko Tolja, čelist Stjepan Hauser, te pjevači London Gospel zbora, poznati po suradnji s Eltonom Johnom, koji su s Oliverom otpjevali “Dobar dan”, “You’ve Got a Friend”, te završnu “Vjeruj u ljubav”.
– Osjećao sam se savršeno, pet puta sam skoro ostao bez daha koliko je bila dobra atmosfera – bio je oduševljen Oliver nakon londonskog koncerta.
U studenom 2011. zatvorio je krug gostovanja u sebi najdražim svjetskim dvoranama rasprodanim koncertom u Sydney Opera Houseu u dalekoj Australiji.
– Nisam imao vremena za posebne rituale, jednostavno sam izišao na pozornicu. Nije mi bilo svejedno, ali publika me oslobodila napetosti već u prvoj minuti. Na sve su pljeskali i vikali i baš je bilo dobro – bio je to tipičan Oliverov način za izreći koliko se sjajno osjećao na pozornici. Nikad previše riječi, emocije su prštale kroz glazbu...
Konačno u rujnu 2015. kročio je i na scenu glasovitog Pearl Theatrea u Las Vegasu. Bila je to još jedna od onih večeri za koje je znao da će ih pamtiti cijeloga života. Mislio ih je doživjeti još... Još je uvijek bio “gladan” glazbe – nakon toliko godina s jednakim je žarom i voljom sjedao za klavir, svirao, pjevao, snimao nove pjesme i koncertirao. Je li uopće imao neispunjenih glazbenih želja, prešuti li se spomen imena njegova idola Stevieja Wondera?
– Ima san jednu ideju za koncert s Berlinskom filharmonijom, jedan naš čovik je bio važna faca tamo i prije nešto vrimena bili smo došli do ozbiljne faze u dogovorima, ali je to onda, iz ne sjećam se više kojih razloga, stalo. Možda su me čuli pa su se predomislili – nikad bez duha nije ostao Oliver.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/njujorski-carnegie-hall-londonski-royal-albert-hall-pariska-olympia-opera-house-u-sydneyju-otisao-je-oliver-ali-ispunio-je-sve-djecacke-snove-558506 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=24a55c1a2e6bdeb3d756c0b46432fc003a44f672 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Njujor%C5%A1ki+Carnegie+Hall%2C+londonski+Royal+Albert+Hall%2C+pari%C5%A1ka+Olympia%2C+Opera+House+u+Sydneyju...+Oti%C5%A1ao+je+Oliver%2C+ali+ispunio+je+sve+dje%C4%8Da%C4%8Dke+snove&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fnjujorski-carnegie-hall-londonski-royal-albert-hall-pariska-olympia-opera-house-u-sydneyju-otisao-je-oliver-ali-ispunio-je-sve-djecacke-snove-558506 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fnjujorski-carnegie-hall-londonski-royal-albert-hall-pariska-olympia-opera-house-u-sydneyju-otisao-je-oliver-ali-ispunio-je-sve-djecacke-snove-558506 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Adio, legendo! [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
ŽivotAdio, legendo!

Njujorški Carnegie Hall, londonski Royal Albert Hall, pariška Olympia, Opera House u Sydneyju... Otišao je Oliver, ali ispunio je sve dječačke snove

29. srpnja 2018. - 23:25

– Nisan razmišlja kako ću dovde dogurat, sve ove godine samo san piva... Srića da me poslužilo zdravlje – kazao nam je prije godinu i pol dana Oliver Dragojević, najavljujući slavljenički rođendanski koncert “Oliverovih 70”, održan u zagrebačkoj Areni u ožujku prošle godine. Kao da je nešto slutio... Samo osam mjeseci nakon tih riječi dijagnosticirana mu je teška bolest koja ga je, usprkos njegovoj silnoj želji, spriječila da rođendansko slavlje ponovi na dvama prosinačkim koncertima u Splitu.
U protekloj godini obilježavanja njegove okrugle rođendanske obljetnice, pjevač jedinstvenoga glasa i pola stoljeća duge karijere u zagrebačkoj Areni je održao koncert za pamćenje, izvodeći antologijski repertoar u pomalo soundtrackovskom ruhu, zahvaljujući aranžmanima Ranka Riht...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 16:55