Novosti Hrvatska

pola milijuna razloga

Prosvjed ratnih invalida: Tražimo ostavke Matića i Glavaševića!

pola milijuna razloga
U organizaciji Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) Domovinskog rata i uz potporu drugih braniteljskih udruga danas je pred zgradom Ministarstva branitelja počeo prosvjed koji će, po najavama organizatora, trajati dok ne budu smijenjeni ministar branitelja Predrag Matić, njegova zamjenica Vesna Nađ i pomoćnik Bojan Glavašević.

"Razloga za njihovu smjenu je 500 tisuća. U zadnje tri godine Ministarstvo branitelja na čelu s ministrom Matićem, zamjenicom Nađ i pomoćnikom Glavaševićem nije ništa napravilo za braniteljsku populaciju, stradalnike Domovinskog rata i članove njihovih obitelji", poručio je predsjednik Udruge stopostotnih HRVI-a Đuro Glogoški.

Tome treba reći "Dosta" jer su hrvatski branitelji stvarali hrvatsku državu, a ne oni koji su je pljačkali i oni koji su im omogućili da pljačkaju, rekao je Glogoški praćen burnim pljeskom stotinjak branitelja, invalida Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

"Tražimo smjenu ministra u Vladi, a ne ministra branitelja Predraga Matića, kako je sam za sebe rekao, i očekujemo da nam se javi onaj tko je nadležan za smjenu. Od tih zahtjeva nećemo odustati i ostajemo ovdje do njihovih ispunjenja", kazao je Glogoški.

Prosvjednici su na ulazu u zgradu Ministarstva branitelja postavili velike fotografije i imena poginulih i ranjenih hrvatskih branitelja.

"Teško je nešto poručiti nakon našeg suborca Glogoškog i ovih fotografije naših prijatelja i suboraca stradalih u Domovinskom ratu, koje govore više od riječi", rekao je okupljenima predsjednik Udruge gardijskih brigada Ilija Vučemilović.

"Jesu li ova ranjavanja i ozljede privilegije", upitao je i poručio da je omalovažavanju branitelja došao kraj. Najavio je da će se prosvjedu priključiti suborci iz čitave Hrvatske.

U izjavi za Hinu Glogoški je rekao kako se nedavno sastao s ministrom Matićem, no nije postignut nikakav dogovor. Optužio je ministarstvo da ne poduzima ništa kako bi pomoglo braniteljima, te ustvrdio da svakodnevno branitelji koji rade dobivaju otkaze, gazi se po njihovim grobovima, pljuje po stradalnicima Domovinskog rata, a vlast veliča one koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku.

Time se priprema teren kako bi agresori ostvarili prava, ustvrdio je Glogoški te Ministarstvo branitelja prozvao "Ministarstvom partizana, četnika, ustaša i žandarmerije". Mi ne želimo da to ministarstvo sutra postane "Ministarstvom agresora" i zato nećemo odustati od naših zahtjeva, rekao je Glogoški.

(H)
Foto: Ivan Klindić / CROPIX 
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last