StoryEditorOCM
Savjetisuper metoda

Trik za sočnu piletinu tako mekanu da se može rezati vilicom: napravite ovo i više vam nikad neće biti suha i bezukusna

Piše T. S. M.
9. svibnja 2025. - 09:16

Svi volimo sočnu i mekanu piletinu, a to je ujedno razlog zašto nas većina preferira natke i zabatke - uvijek su mrvicu ukusniji i puno sočniji od prsa. Međutim, liječnici nam savjetuju da je bolje jesti prsa pa ih, eto, jedemo. I patimo. Jer prsa jako često na kraju pripreme budu bezukusna, gumasta i suha.

Srećom, postoji trik koji rješava taj problem, a to je suho salamurenje. Ovaj postupak omogućuje nam uživanje u mekim, sočnim i ukusnim komadima bijelog pilećeg mesa, a sve što trebamo napraviti je natrljati piletinu smjesom soli i začina te ih ostaviti da odstoje neko vrijeme.

Piletinu najprije treba očistiti i posušiti papirnatim ubrusima, zatim ih ravnomjerno posuti sa svih strana smjesom soli i začina po želji. Preporučuje se staviti 1/2 žličice soli po 250 g mesa, a njoj se može dodati nešto papra, sušenog začinskog bilja i drugih začina prema svom guštu.

Preporučljivo je meso staviti na rešetku, da ne leži u vlastitom soku pa ga zatim staviti u hladnjak na najmanje 1 sat, a idealno 3–4 sata (može i do 12 sati)

Otprilike pola sata prije pečenja prsa treba izvaditi iz hladnjaka, da dođu na sobnu temperaturu.  Nije nužno ispirati sol, dovoljno je otresti višak ili ga obrisati papirnatim ubrusom.

Nakon toga piletinu možete ispeći u pećnici, na roštilju ili na tavi. 

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2025 09:17