StoryEditorOCM
Savjetivelika razlika

Na ovo morate obratiti pozornost prilikom kupnje piletine: ovaj detalj otkrit će vam sve, razlika nije samo u okusu

Piše Anamaria Mikulić/Sponzorirani sadržaj
24. srpnja 2024. - 12:50

Piletina se nalazi na listi namirnica koje jedemo bez grižnje savjesti, ne sadrži puno masti, bogata je proteinima i lako probavljiva. Glavni je sastojak brojnih jela, posebno ljeti, kada najradije biramo osvježavajuće i lagane obroke. Savršeno je sočna i ukusna bilo da je pečena, kuhana, pohana ili grilana. 

No, prilikom kupnje pilećeg mesa obvezno trebate obratiti pažnju na dvije stvari, svježinu mesa i certifikate. Svježu piletinu najlakše ćete prepoznati po boji, čvrstoći i mirisu. No, budite oprezni. Iako na prvi pogled sva piletina na policama trgovina izgleda isto, njezin sastav može se znatno razlikovati ovisno o načinu uzgoja i kvaliteti ishrane.

Ne riskirajte

Uzgoj pilića bez upotrebe antibiotika zahtijeva korištenje kvalitetnije krmne smjese i dodatne napore kako bi se osiguralo da pilići ostanu zdravi. Drugim riječima, što je uzgojna praksa lošija, to je primjena antibiotika veća.

image
Sasa Buric/Cropix

U mesnoj industriji antibiotici se koriste za sprječavanje bolesti, poticanje rasta i liječenje infekcija. Međutim, prekomjerna konzumacija antibiotika može izazvati ozbiljne implikacije na ljudsko zdravlje.

Pomak prema najvišim standardima uzgoja

Kako bi izbjegli potencijalne rizike povezane s upotrebom antibiotika u proizvodnji pilećeg mesa, važno je obratiti pažnju na način uzgoja piletine i potražiti oznaku certifikata "Uzgojeno 100 % bez antibiotika/ Antibiotic free", koji garantira kvalitetu i sigurnost proizvoda. 

Zahvaljujući korištenju visoke razine tehnologije, prije skoro tri godine Perutnina Ptuj - Pipo uvela je veliku inovaciju na tržište mesa u Hrvatskoj. Postali su prvi hrvatski proizvođači u mesnoj industriji s certifikatom "Antibiotic free" i tako napravili ogroman pomak prema najvišim standardima uzgoja. 

image
Josip Matic Real Grupa

Za razliku od ostalih europskih proizvođača, Perutnina Ptuj - Pipo razlikuje se po uzgoju peradi na malim farmama raspršenima u prirodnom okolišu diljem Hrvatske. Kontroliran uzgoj u zatvorenim peradarnicima, osobni odnos te stalna briga kooperanata za dobrobit životinja tajna su kontinuirano prepoznatljivog okusa njihova brenda Međimursko pile.

Krmna smjesa koju koriste za prehranu peradi ne sadrži hormone, antibiotike ili sirovine životinjskog podrijetla. Proizvodi se pod stalnim nadzorom stručnjaka, a glavni sastojci smjese su kukuruz, soja, pšenica, minerali i vitamini.

Kada biram pile, biram Međimursko! 

Potrošači u Hrvatskoj sve više obraćaju pažnju na lokalnu proizvodnju, tradiciju i primjenu najviših standarda koji osiguravaju kvalitetu i sigurnost hrane. Za prosječnog potrošača, sigurnost hrane je postala ključni faktor pri odabiru proizvoda.

Certifikat "Bez antibiotika" jamči da pilići nikada nisu primili bilo koju vrstu antibiotika u bilo kojoj fazi svoga životnog ciklusa. Perutnini Ptuj - Pipo isti je dodijeljen od strane certifikacijske kuće DNV Adriatica nakon temeljitog pregleda cjelokupne vertikalno integrirane proizvodnje. 

image
Josip Matic Real Grupa

Svi proizvodni procesi započinju, odvijaju se i završavaju u Hrvatskoj, a prepoznatljiv okus i kvaliteta rezultat su tradicije, domaćeg uzgoja i kontrolirane proizvodnje. Odabirom "Antibiotic free" piletine ne samo da birate najbolje za sebe i svoju obitelj, već ujedno i potičete primjenu održivih praksi u mesnoj industriji.

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Slobodne Dalmacije i Perutnine Ptuj - Pipo. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 21:14