StoryEditorOCM
SavjetiSITNICE ČINE ČUDA

Jeste li znali da piletinu prije pripreme treba umakati u mlijeko? Malo truda se isplati - rezultat je genijalan!

Piše SPIZA SD
15. ožujka 2023. - 12:28

Tajna dobre pripreme mesa, osim u dobroj pečenosti, leži i u tome da ono mora biti dovoljno mekano. 

Mesni proizvodi u povijesti su se smatrali luksuznim namirnicama, a njegov "status" i danas plaćamo nešto skupljom cijenom od veganskih proizvoda. Profesionalni i amaterski kuhari zbog toga su uvijek bili u potrazi za trikom koji će im zagarantirano pružiti sočan i mekan "završni proizvod". 

Iako omekšavanje mesa zvuči kao komplicirani postupak, većina alata za ovaj pothvat već se skriva u našoj kuhinji. Najčešći komad mesa, moramo se složiti, u kuhinji "običnog" čovjeka je piletina. Ovo je nekoliko načina pomoću kojih ćete je omekšati prije same pripreme.

Mnogi kuhari za marinadu piletine preporučuju ocat, alkohol i limunov sok, a jedna malo zanimljivija opcija...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. studeni 2024 09:54